zondag 8 mei 2011

Veldhoven

Hebben jullie ook weer zo genoten in Veldhoven? Wat is er toch altijd veel te zien. De vele wedstrijdquilts, de prachtige gastcollecties en dan nog al die heerlijke lapjes en quiltspulletjes in de vele kraampjes die er ook nu weer stonden. Ik heb genoten van de eerste tot de laatste minuut. Het begon al gezellig toen ik op het parkeerterrein liep en mijn naam hoorde roepen. Jopie (van mijn quiltgroep) kwam er aangereden en die was ook alleen. Samen brachten we de ochtend door en dat was erg gezellig. We bewonderden vele mooie quilts en deden de eerste aankopen. Na de lunch splitsten onze wegen en bleef ik hangen bij de boekenkraam van Kaleidoscoop. Ik wilde graag het leukste boek met Japanse tasjes. Het duurde een hele poos voordat ik de vele boeken had doorgebladerd en mijn keus had gemaakt. 
Ook wilde ik graag een vierkanten lineaal van 30 x 30 cm en hiervoor deed ik een 'vergelijkend warenonderzoek'. Uiteindelijk kocht ik deze bij de Veltropshop, met de beurskorting betaalde ik er uiteindelijk 23,85 euro voor, dat was zeker niet te duur.
Ik zocht deze keer niet naar lapjes en dat scheelt natuurlijk heel veel zoek en kijkwerk. Daardoor had ik echt voldoende tijd om alles te zien wat ik wilde zien. De prachtige Diamondquilt (Diamonds are Forever) van Mieke Duyck vond ik prachtig net als de dubbele weddingring die door de jury als Best of Show gekozen was. Natuurlijk bracht ik een bezoekje aan de Quilthoeve van Wendy die samen met Ingrid vol enthousiasme is begonnen aan een geweldig avontuur om een quiltwinkel te starten. Het ziet er allemaal fantastisch uit wat ze tot nu toe hebben gedaan. De winkel is al helemaal klaar en gaat komende week open. Leuk.
De publieksprijs is wat mij betreft voor de quilt 'Graceful dance' van Janneke de Vries Bodzinga die ik prachtig vond van kleur en beweging. Mijn stem ging dan ook naar nr 209.
Toen liep ik toch nog onverwacht tegen een schattig stoffenpakketje aan die ik echt niet kon laten liggen. Dit zijn dus mijn 3 aankopen van deze dag:
CIMG4585
Ik was om half 5 helemaal voldaan en tevreden over deze dag ben ik terug naar Breda gereden waar de barbeque werd aangestoken door mijn DS. Ik kon mijn verhaal kwijt onder het genot van een hapje en een drankje. 
Groetjes van Elle

3 opmerkingen:

Annelies vdB zei

Nee, niet naar Veldhoven geweest, wel naar Frankrijk. Je heb prima aankopen gedaan !

Gert zei

Hoi Elle, ik vond het erg leuk om je nu eens in levende lijve te zien. Ik heb ook, net als jij, een hele leuke dag gehad. Je hebt mooie en handige aankopen gedaan: veel plezier ermee.

Marjolijn zei

Ik was er dus zelf ook op 8 mei. Jammer dat we elkaar niet hebben getroffen. Volgende keer maar iets afspreken. En die graceful dance was werkelijk prachtig!Ook mijn favoriet.