donderdag 4 november 2010

Lekker en gezellig

Vandaag was ik eens op een andere manier creatief. Dit keer niet met lapjes stof maar met lapjes marsepein. Ik deed mee aan een workshop taarten maken ter gelegenheid van de 23ste verjaardag van Renske. Dat was gezellig en lekker. En het resultaat na een ochtendje kneden, rollen, uitsteken en vastplakken?......
Elle (15)
Tada..... dat ziet er toch uit om op te eten. Dat gaan we ook doen hoor. Vandaag nog even niet maar morgen.... als dessert. Met zo'n dessert maakt het niet uit wat we eten en of dat een beetje lekker wordt, deze afsluiter maakt morgen alles goed. En na afloop..... dan hebben we gelukkig deze foto nog. 
Zal ik nog even vertellen hoe het tot stand is gekomen. Het deeg van de taart was al gebakken, we kregen ons bolletje zo aangeleverd. Vervolgens hebben we de taart doorgezaagd, besmeerd met botercreme en jam en weer op elkaar geplakt. Toen hebben we de buitenkant helemaal ingesmeerd met botercreme. We kregen ieder een pond marsepein die we een kleur gaven met levensmiddelenkleurstof. Na flink kneden werd de marsepein zacht en mooi egaal van kleur. We rolden het uit en streken het netjes over het boltaartje heen. Met een plat plastic 'ding' streken we het bolletje keurig glad. Vervolgens kleurden we nog verschillende stukjes marsepein om er versiering op aan te brengen. Renske maakte letters en vervolgens een fototoestel die bovenop de taart kwam te staan, Ineke maakte een giraffetaart, Wim een technische taart vol met tandwielen in bonte kleuren, Hetty maakte een taart met witte roosjes en Marly een soortgelijke taart als die van mij maar dan in andere kleuren en met andere bloemen en met stippen. Erg leuk om te doen en het resultaat wordt steeds mooier. 
Elle (17)
We konden gebruik maken van allerlei mallen en uitsteekvormen, erg professioneel allemaal. En wat is er tenslotte leuker dan alle afwas in een bak te mogen doen en zo de deur uit te zien lopen, wat een feest. 

Deze workshop deden we in Vlissingen, wie interesse heeft moet maar eens hier kijken.
Groetjes Elle

7 opmerkingen:

Josee zei

Wow, dat ziet er hip uit. Lekker smikkelen maar.

Mascha zei

Dit ziet er mooi en heerlijk uit. Zou zo een vorkje mee willen prikken.
Groetjes Mascha

Marja zei

Wat een mooie taart zonde om op te eten.
Het zal vast wel lekker smaken
Gr Marja

Anita zei

Wat is je taart mooi geworden. En wat een leuk idee zo'n workshop.

jeanet zei

Wat een mooie taart! Daar heb je volgens mij echt talent voor! Super, en dat voor de eerste keer...? Als ie net zo smaakt als ie eruit ziet, moet het goed komen! Fijn weekend! Groeten jeanet

Quibi zei

Mmmm, dat ziet er lekker uit!

Marloes zei

Hoi Elle,

En, hoe vond de visite jouw taart?

Ik heb vol bewondering jouw quilts zitten bekijken! Er zitten echt veel prachtige exemplaren tussen!

Als je nog eens in Middelburg komt, zou je eens binnen moeten stappen bij La Vaca Kreatief (www.lavaca.nl)Daar verkopen ze ook heel veel quiltstoffen en benodigdheden.

Groetjes, Marloes
Zoet Goed Taarten