woensdag 20 oktober 2010

Over kijken, genieten en gezelligheid en over appliceren

Wat... is het alweer woensdag? En ik heb nog niet eens verteld over het gezellige uitstapje van vrijdag... Samen met Alma, Alida en Leta van de donderdagse inloopbee, ben ik naar Woudrichem geweest. Ik kreeg van de dames de rol van chauffeuse, reisleidster en voorlezer toegeschoven en ze hadden er nog vertrouwen in ook. Voor het grootste gedeelte ging dat goed. Nadat we in het restaurant van Schering en Inslag koffie hadden gedronken en in de winkel een passe-partout hadden gekocht voor de tentoonstelling, gingen we op weg naar de toren waar deze immense quilt hing.
CIMG3875
De quilt-as-you-go blokken op voorbedrukte stof zijn door vele dames gemaakt die deel hebben genomen aan een boottocht, eerder dit jaar, georganiseerd door Schering en Inslag. Een mooie blikvanger. 
De quilts waren geordend op thema en in de Toren vonden we quilts met het thema Flora. De tocht ging vervolgens naar het kerkje en daarna naar de galerie. Ik denk niet dat ik foto's kan/mag publiceren dus dat doe ik maar niet. Een aantal quilts herkende ik van het OEQC of van de algemene tentoonstelling van het gilde. Toch leuk om een quilt te herkennen en ik vind het geen probleem om ze nogmaals te bewonderen. Zo hebben we een hele poos staan kijken bij een prachtige quilt met de stokrozen van Ans Schipper-Vermeiren met de naam Hollyhock. Deze quilt was veruit mijn favoriet op het OEQC van 2008.  Ook de quilts van Marjolein Peeters vind ik schitterend. Zij woont in Oosterhout, dat is vlakbij Breda, dus wie weet komt ze binnenkort gezellig onze inloopbee bijwonen.....
Na de lunch namen we de auto om naar het laatste en grootste gedeelte van de tentoonstelling te gaan. Dat was even zoeken. Nadat ik Woudrichem uit was gereden en we twee dorpen verderop zaten, heb ik de winkel maar even gebeld. Met de aanwijzingen was het snel gevonden en hadden we de rest van de middag nodig om alle quilts te bekijken. Het was dan ook vijf uur toen we de tentoonstelling verlieten. Het was zeer de moeite waard door de grote verscheidenheid aan quilts.
Het was ook erg gezellig met de dames die mee waren. We kenden elkaar maar zeer oppervlakkig dus het is toch afwachten hoe zo'n dag verloopt. We vonden het alle vier een zeer geslaagde dag. Voor herhaling vatbaar dus.
Na zo'n lange dag tentoonstelling, zit ik echt helemaal vol met indrukken en blijf ik maar in de catalogus bladeren. man en zoons worden tot vervelens toe verplicht om even in het boek te kijken en mijn bewondering te delen. Zucht....
Nu maar weer zelf aan de slag.
Gisteren heb ik eindelijk de moed bij elkaar geraapt om te beginnen met het appliceren van de volgende rand van de Meadow Breeze. Het lag al een tijdje te wachten en nu is er dan een vervolg gekomen:
CIMG3931
Ik gebruik geen versteviging onder de te appliceren deeltjes maar sla gewoon een naadje in en naai het met kleine steekjes vast. Dat is wel een gepriegel maar het eindresultaat is wel levendig en mooi. Het is nog een heel werk maar nu het begin weer is gemaakt, is het vast makkelijker om het werk weer ter hand te nemen.
  CIMG3932


Dat was het weer voor dit moment. Voor degene die nog naar Woudrichem gaan, veel plezier. Geniet van het mooie Woudrichem, van de lekkere lunch en koffie in het restaurant van Schering en Inslag. Natuurlijk genieten in de prachtige winkel en van alle quilts die er te zien zijn.
Groetjes Elle

3 opmerkingen:

Anita zei

Leuk uitje heb je gehad. En je meadow Breeze wordt heel mooi. Vind jij deze quilt ook geen feest om aan te werken?

jeanet zei

Hoi, allereerst bedankt voor je reactie op de quiltwinkel in Dordrecht. Ik ga er zeker een keer kijken en laat je m'n bevindingen weten. Dit uitje klinkt ook weer erg gezellig. Het lijkt me inderdaad een heel gepriegel, maar wat een mooi resultaat! Succes ermee!

jopie zei

Hoi Elle, Carla en ik gaan as vrijdag, we hebben er zin in, je hoort er wel van groetjes jopie