donderdag 14 oktober 2010

Zo gezellig allemaal

De afgelopen tijd ben ik bij diverse bee's geweest. Zo was er de jaarlijkse Bee van quiltshop Leur waar ik al over verteld had en kreeg ik gezellige visite van Ann en Doortje. Afgelopen maandag was de regiodag van Zuid-West in Roosendaal. Suzanne en ik gingen er voor het eerst naar toe en dat is goed bevallen. Olga Prins hield een presentatie over Art-quilts en dat sprak me enorm aan. Af en toe werd ik helemaal warm bij het zien van een quilt, wat een prachtige werken waren er te zien via powerpoint. Olga vertelde er boeiend over en gaf ons een kijkje in de wereld van de jurering van art-quilts op Europees niveau. Olga was thuis flink aan het opruimen en had stofpakketten gemaakt waar we er allemaal 1 van mochten kiezen, wow, wat een verrassing.
Mabel van de quiltwinkel in Dordrecht verzorgde 's middags een workshop met de dronkenmanspad. We naaiden hiervoor stofjes op een ondergrondje wat een erg simpele manier is om met ronde vormen te werken. Natuurlijk konden we ook lekker snuffelen in het winkeltje van Mabel. Ik kocht er 2 lapjes voor mijn NI (wanneer ga ik daar weer eens aan werken?) en 3 mooie oranje/zalmkleurige lapjes.
Dinsdagavond stond Suzanne aan de deur met de vraag of ik nog zin had om te quilten. Natuurlijk Suzanne, kom binnen. Gezellig.
Woensdagochtend was de bee van onze woensdaggroep. Heerlijk om weer bij te kletsen en te zien waar iedereen mee bezig is. Jopie en Carla zijn aan de Angel Story begonnen, Elly aan een grote witquilt met een voorbedrukt quiltpatroon, Toos is druk bezig met haar blokken van een vervolgcursus op de basiscursus. Ook de andere waren lekker bezig en zelf was ik de Zweedse bloemen aan het quilten. Nog twee bloemen te gaan en dan kan ik aan de rand gaan beginnen.
Vandaag staat er niets op het quiltprogramma maar probeer ik verder te gaan met de rugbyquilt. Daar moet even de naaimachine aan te pas komen om stukken kraag en stukken van de sluitingen goed op een ondergrond vast te zetten voordat ik ze ga verwerken. 
Morgen gaan we met de mensen van de inloopbee in Breda, naar Woudrichem. Ik ben heel benieuwd wat we daar gaan zien. Dan zal ik mijn fototoestel weer eens meenemen. 
Het gaat hier dus weer helemaal goed op quiltgebied. Gelukkig maar.

Groetjes Elle

4 opmerkingen:

Josee zei

To bee or not to bee, thát's the question?
Je hebt er aardig wat op het programma.

Josee zei

Nou ja, er moest natuurlijk een UITROEPTEKEN achter en geen VRAAGTEKEN!

Anita zei

Je bent weer lekker en gezellig bezig. Wat is quilten toch leuk.

jeanet zei

Zo te lezen ben je erg druk met het quilten. Volgens mij is het ook wel verslavend! Wat een gezelligheid! Die winkel in Dordrecht; is dat de moeite waard? Ik ben in de regio op zoek naar een goede handwerkwinkel en heb gezien op internet dat er één in Dordrecht zat. De website sprak me niet aan, vandaar dat ik naar Nieuwpoort ben gegaan. Dordrecht is voor mij dichterbij, dus ik zal er eens gaan kijken!