donderdag 25 oktober 2012

Lattenmethode

Ook ik ben gezwicht voor de 'lattenmethode'. Tijdens een bee had ik een demonstratie gezien en het leek me wel wat. Zondag toog ik dus naar de bouwmarkt. Ik had het idee dat er al diverse quiltsters geweest waren want het vak met de ideale maten voor deze klus, was veel leger dan de andere vakken. Ik koos dan maar voor iets bredere latten, van 11 cm, dat lukt ook wel, denk ik zo.

Zondagavond vertrok manlief met de jongens naar een concert in Brussel, dus ik had vanaf 16.30 uur de tijd aan mezelf om een achterkant samen te stellen uit verschillende stoffen en vervolgens de achterkant en top op de latten te rollen.

Gelukkig ging het allemaal vlot. Het oprollen heb ik wel enkele malen opnieuw gedaan omdat het in eerste instantie niet strak genoeg werd. Morgen ga ik vulling halen en dan kan ik verder.


Groeten Elle

2 opmerkingen:

quiltlodge gerda zei

Ja, wat een handige methode hè . Mijn eerste keer had ik het ook niet strak genoeg opgerold, dus je bent niet de enige hoor. Volgens mij maakt de breedte of dikte inderdaad niet zoveel uit, zolang het maar handelbaar blijft. Succes verder. Groetjes

Michi zei

Jij hebt wel goed opgelet!
Groetjes Michi