zondag 21 oktober 2012

Helemaal bezeten

Momenteel ben ik helemaal bezeten van het quilten. Aanleiding hiervoor is de tentoonstelling in Woudrichem. Zoveel quilts op 1 dag zien, vraagt om dagen van verwerking bij mij. De quilts spoken door mijn hoofd, er is weer zoveel wat ik wil maken......
Wat me o.a. bezighoudt dat is de tegeltjesquilts die ik in verschillende uitvoeringen zag. Het boek waar de quilts uitkomen of op gebaseerd zijn, heb ik al getraceerd: Tile Quilt Revival. 
Ik heb mijn vakantiefoto's vol mozaiek uit Barcelona nog eens bekeken en afgelopen week in Keulen zag ik in de Dom ook zoveel prachtig mozaïekwerk dat ik er echt mee aan de slag wil.

Een ander ontwerp dat mij bezighoudt is de cd-cover van een album van Muse, de favoriete band van mijn jongste zoon. Ik heb beloofd om deze in het groot na te maken in een quilt en beloofd is beloofd. Eerst ga ik zorgen dat ik er een goed patroon van krijg. Dan ga ik de vele kleuren, schaduwkleuren en zonverlichte kleuren bij elkaar zoeken. Ik zit te denken hoe ik de kleuren zo goed mogelijk in beeld kan krijgen. Op internet heb ik een programmaatje gevonden dat kleuren uit een foto analyseert.

Ook zijn alle quilts waar ik mee bezig ben in mijn gedachte: De Meadow breeze is bijna af, ik ben bezig met de achterkant voor mijn Vingerhoedjesquilt zodat hij gesandwicht kan worden, ik wil heel graag weer met de Nearly insane aan de gang, wil weer eens een blok maken met de Wolviltjes, de Knappe uiltjes willen het daglicht zien, de Engelse bloemetjes willen gequilt worden, de Tuinquilt wil naar buiten, het Japans puzzeltje wil op een leuke manier verwerkt worden, etc...

Ik ga maar gauw aan de gang.

Fijne zondag.

Elle

3 opmerkingen:

Mascha zei

Je hebt het maar druk met al je mooie plannen. Ben zeer benieuwd naar "Muse Quilt". o mooi van kleur.
Groetjes, Mascha

Gert zei

Wat was het mooi he, in Woudichem. Ik ben gisteren (zondag) geweest en kwam met een hoofd vol inspiratie weer thuis. Veel plezier met al je plannen, ik kijk uit naar o.a. de Muse quilt, het ziet er spannend uit.

quiltlodge gerda zei

Wow, dat zijn grootse plannen. Prachtige cd hoes en dapper besluit om hem na te maken. En ach, 1 UFO'tje meer of minder, wat maakt het uit;))