vrijdag 20 juli 2012

'Bee'zonder gezellige dag.

Gisteren begon mijn verjaardag met een gezellige bee bij de Boeimeerquilters in Breda. Dat was me toch een prima begin van deze feestelijke dag; ik werd door alle dames toegezongen en gefeliciteerd, hartstikke leuk. Trakteerde ik vorig jaar nog op lapjes uit Engeland, dit jaar moesten de dames het met een lekkernij uit Holland doen. Dat was trouwens ook prima. 

Er werden deze ochtend twee quilts gesandwicht. Vele handen maken licht werk en met een 'vrouw' of 4, 5 of 6 is het echt zo gedaan. 
Ik had stof gesneden voor de bies voor onze goededoelenquilt. We keken nog even hoe leuk de gestreepte bies om de quilt paste. Thea bood aan om de bies aan de quilt te zetten. Zo'n spontaan aanbod is altijd prettig. Het betekent ook dat we over twee weken een affo hebben. Dan is onze tweede goede doelenquilt een feit. De plannen voor een derde quilt zijn alweer gesmeed. Dat gaat een quilt worden voor over de piano die in het gebouw staat waar wij quilten. Ook een goed doel, toch? Verder werd er gisterenochtend heerlijk gewerkt aan de vele leuke projecten waar alle dames mee bezig zijn. 
 Addy (links op de foto hieronder) had haar Nearly Insane meegebracht. Zij is bezig met de zigzagranden en dus al heel ver met deze quilt. Anny (midden) is bijna net zo ver met haar NI in rood, geel en oranje. Ik ben toch echt achtergebleven bij deze dames want mijn NI ligt stil in de kast te wachten. Wie weet ga ik daar tijdens deze vakantie ook nog wel mee aan de slag, ik sluit niets uit ;).
Met Lia (rechts op de foto) ben ik woensdag naar Woudrichem geweest. Daar bleek die ochtend Quiltlounge te zijn en rond een uur of elf, zaten er zeker twintig dames te quilten en te kwebbelen, heel erg gezellig. Ik kocht er bruine stof voor mijn Knappe Uiltjes zodat ik daar ook mee verder kan. (Ja, het gaat helemaal goed komen met al mijn lopende projecten).

Maar goed, even verder over gisteren. 
Na de gezellige bee, werd ik thuis feestelijk onthaald door man en zoons. Ook nu werd ik toegezongen en stond een gezellige lunchtafel gedekt, met daarop cadeau's en de binnengekomen kaarten. Gezellig!
Broodje, verse sapjes en het ene eitje dat nog in huis was, was ook voor mij. Wat een verwennerij. 

Later op de middag haalde mijn man, mijn ouders en schoonmoeder op. Met mijn schoonzus erbij, was het gezelschap compleet want verder was werkelijk iedereen op vakantie. Na de taart en een heerlijk glas roze champagne gingen we lekker uit eten bij visrestaurant Blini in Breda. Een schot in de roos, mag ik wel zeggen. Erg gezellig en, niet geheel onbelangrijk, het eten was heerlijk. En nogmaals werd ik toegezongen omdat mijn man, het bedienend personeel had ingefluisterd dat ik jarig was en jawel......vuurwerk op mijn dessert en dus het al eerder gehoorde 'Lang zal ze leven'.......

Of ik nog quiltcadeautjes heb gekregen? Nee, daar had ik deze keer niet om gevraagd. Ik wilde graag lekkers voor onder de douche. Dit heb ik tegen iedereen gezegd en dat heb ik geweten...ik kan voorlopig vooruit! 
Van mijn schoonmoeder kreeg ik nog een gouden kettinkje dat zij ooit van mijn schoonvader heeft gekregen. Zij droeg dit kettinkje niet en vond het beter bij mij passen. Echt superlief. 

Tja, ik kan zo nog wel gezellig doortypen en op die manier lekker nagenieten van gisteren. 
Oh ja, ik heb mijn mooie quiltrek gisteren natuurlijk kunnen showen en ook mijn heerlijke stoel is naar behoren bewonderd. Die zal ik jullie ook nog even laten zien. 
Bij deze...

Groetjes Elle

4 opmerkingen:

Klaske zei

Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Mijn N.I ligt ook nog in de kast, word tijd dat ie daar weer eens vandaan komt...

Fijn weekend!

Anoniem zei

Gefeliciteerd met je verjaardag. Zo te zien heb je een gezellige dag hebt en ben je heerlijk verwend. De quilt ziet er mooi uit. Handig om met meerdere handen tegelijk te quilten. Goed weekend.

quiltingmieke zei

piep

proficiat met je verjaardag
en wat ben je verwend,
zalige dag

en je stoel is helemaal mooi
het werk op de bee prachtig gedaan

knuf mieke

Anoniem zei

Hai elle nog hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Wat heb jij leuke verrassingen gekregen zeg!

Groetjes, michi