dinsdag 3 juli 2012

Quiltditjes en datjes

Eindelijk is hier weer eens wat te melden op quiltgebied. Vandaag was ik een dagje in Den Haag en natuurlijk bezocht ik daar een quiltwinkel en wel het QuiltersPalet. Het was een eindje lopen maar er werd naast me niet geklaagd en ook in de winkel kreeg ik van mijn twee puberzoons de tijd om op mijn gemakje rond te kijken. Ik trakteerde mezelf op een charmpack (Friendship van Moda), een half metertje van het 1 en nog een meter van het ander. Het lijkt me leuk om er tijdens de vakantie iets van te maken.
  
Onderweg naar de quiltwinkel zag ik deze leuke patchworkstoel. Geweldig! Met zo'n stoel creƫer je toch wel een echt patchworkhoekje voor jezelf in huis.


Deze foto herkennen jullie vast wel. De Jas van Joseph (uit de musical Joseph and the amazing technicolor dreamcoat). Hij was in 2010 tentoongesteld in Veldhoven omdat het een prachtig patchworkstuk is, gemaakt van 9000 stukjes zijde in 32 kleuren. Deze jas zag ik vorige week in de Kantfabriek in Horst. Daar is een tijdelijke tentoonstelling van theaterkostuum. Het museum is op zich al de moeite waard want je ziet er oude kantklosmachines aan het werk. De combinatie met theaterkostuums maakte het helemaal de moeite waard. Dus ben je in de buurt van Horst (of je woont wat verder weg), een bezoekje aan dit museum is zeker de moeite waard. 
En dan deze laatste foto. Hier ben ik (eindelijk) druk bezig met het doorstikken van de goededoelenquilt van de Boeimeerquilters in Breda. In maart ben ik voor de laatste keer geweest (schandalig) en aanstaande donderdag kan ik eindelijk weer eens gaan. Al die tijd lag deze quilt bij mij om doorgestikt te worden. Dat is nu dus gedaan. Ik heb enorm veel zin om donderdag weer te gaan en iedereen weer te zien. 

Groetjes Elle1 opmerking:

jopie zei

Hoi Elle, leuk weer eens iets van je te lezen, ben je 23 mei nog naar de trukshow van supergoof geweest? Helaas was ik in Parijs dat weekend met Carla nou ja helaas, was ook superleuk hoor.
Groetjes en veel plezier morgen bij de Bee en alvast een fijne vakantie, groetjes Jopie