donderdag 29 december 2011

Uitverkoop

Uitverkoop bij Quiltshop Leur. Daar moest ik natuurlijk bij zijn. De dag na Kerst, zorgden Suzanne en ik dan ook dat we net na 9.30 uur voor de deur stonden. We waren de eersten. Al het personeel en menig helpsters stonden dan ook snel op van de leestafel toen wij binnenstapten. 
Na ons liep de winkel al snel vol. De workshopruimte lag aan de ene kant vol met stof op de rol en aan de andere zijde lag de tafel helemaal vol met stofstaaltjes. En daar neus ik erg graag in, zoals jullie al wisten.

Ik zocht en vond drie achterkantstofjes. Hierboven een leuke gebloemde stof voor de quilt die ik maakte bij de workshop 'ontwerpen met diagonale lijnen' van Marjolein Peters. Deze stof is met het oranje, blauw en groen een uitgesproken Elle-stofje.

Dan een achterkantje voor het babydekentje waarvan ik de top vorige week maakte. De leuke ijsbergstof vind ik er leuk bijpassen.

En last but not least, een achterkantje voor de Meadow Breeze. De achterkantjes kostten 5, 7 en 9 euro de meter, een mooi koopje.

Ook kocht ik nog twee meter kerststof om een hoes te maken voor mijn kerstkrans vol met engeltje en andere ondeugende kerstfiguurtjes. De krans wil ik niet leeghalen maar zo op de zolder leggen. Daar maak ik dus een kersthoes voor. Ook kocht ik een sewing-line vulpotlood zodat ik er nu 1 heb voor een donkere en 1 voor een lichte vulling. Ik hoef dan niet steeds te wisselen. Ook kocht ik een uitwasbare stift en een uit-strijkbare-stift. Het zakje lavendel was een kadootje van de winkel. 

En natuurlijk kocht ik een hele stapel stofstaaltjes. Vooral leuke kinderstofjes, omdat het maken van een babydekentje als kraamkadootje gewoon het allerleukste is om te doen. Het rechterstapeltje bevat heel mooie stofjes met uilen en bomen, dat wordt een quiltje voor aan de muur....ooit.

Nadat we lekker koffie gedronken hadden, wierpen we nog een laatste blik op de lapjes en besloten toen toch maar dat het genoeg was. Ook Suzanne had inmiddels gevonden wat ze nodig had en kwam met een goedgevulde tas de winkel uit. Meer dan tevreden keerden we terug uit Etten-Leur. We hoeven ons voorlopig niet te vervelen.

De stofjes liggen nog steeds in een stoel hier in de kamer. Zo leuk om ze lekker te bekijken en plannen te maken. 

Groetjes Elle

5 opmerkingen:

marjolijn zei

Je hebt flink ingeslagen, Elle! Leuk, voorlopig maar even aaien en het komende jaar hoef je je niet te vervelen.
gr. Marjolijn

Anja zei

wat een gezellig stapeltje lapjes!

Mascha zei

Mooie inkopen heb je gedaan. En nu maar de nieuwe stofjes aaien en bewonderen.
groetjes Mascha

Yvonne zei

Hoi Elle, dat is wat ik noem heel goed geslaagd qua inkopen. Heerlijk toch al die stofjes.

Gert zei

Oh, wat een lekkere aankopen heb je weer gedaan. Dat is dan weer het voordeel van zo'n leuke opruiming. Veel plezier ermee, en alvast een fijne jaarwisseling gewenst.