donderdag 15 december 2011

Tussendoortje

Bij Quiltshop Leur hebben ze altijd heel veel stofstaaltjes. Het is heerlijk om daar tussen te neuzen want er is enorm veel keus. Mijn oog viel deze keer op deze leuke kinderstofjes. 
Omdat ik een kraamkadootje nodig heb, ga ik maar eens aan de slag om van dit pakketje iets leuks te maken. De uitdaging is om met de stof die in het pakket zit, iets leuks te maken en de lapjes optimaal te benutten.

Het bovenste lapje van zo'n pakketje met stofstaaltjes is klein, die eronder iets groter en zo gaat dat door tot aan de achterste, grootste lap. Het oranje lapje is in dit geval de kleinste en de blauwe is de grootste. 

Het lapje met het grootste patroon, snijd ik in 8 gelijke blokken, dat worden blokken van 15 x 15 cm. De rest wordt daar op aangepast. Ik begin eens wat te leggen, nadat ik van elk lapje wat vierkantjes heb gesneden.

Dit vind ik toch echt wel het leukste gedeelte: Leggen, verleggen..... kan het nog anders....oh ja, dat is ook leuk...

Het geheel krijgt vorm, ik neem ook het bruine lapje erbij om een rand te creëren. Ha, dat gaat de goede kant uit. Ik vind het geheel iets te smal dus ik leg nog een rand aan de zijkanten.

Zo vind ik 'm wel leuk. Hij is niet zo heel groot en ik heb nog wat stof, misschien kan ik 'm nog iets vergroten.
Echt een heerlijk karweitje op deze regenachtige, vrije ochtend.

Groetjes Elle

2 opmerkingen:

quiltvitrine zei

Frisse en leuke kleuren heb je uitgekozen. Zoals het op de laatste foto neergelegd is, ziet het er al mooi uit. Leuk cadeau idee.

Gert zei

Wat een vrolijke stof en kleuren zijn dit zeg, heel leuk. En ook je quilt voor Quinty is supermooi geworden. Ook het quiltwerk ziet er prima uit!