dinsdag 9 augustus 2011

Klaar voor de verhuizing

Web-log gaat binnenkort verhuizen. Dat is op zich een luxe verhuizing want al je spulletjes (lees:berichten) worden voor je ingepakt, naar het nieuwe adres verhuisd en daar weer uitgepakt. Toch vraagt een verhuizing voorbereiding en dat is ook zo met je web-log. Als je planten uit de tuin wil verhuizen, dan zul je ze toch 1 voor 1 in potten moeten zetten om ze te verplaatsen. Ook zul je je schilderijen van de muur moeten halen, gordijnen van de rails moeten halen voordat ze meekunnen. Dat is bij web-log ook zo. Alles wat in de zijkolommen staat wordt niet automatisch meeverhuisd. Je zult dus al je linkjes en foto's 1 voor 1 moeten kopieren, ergens wegzetten en straks, na de verhuizing weer een plaatsje moeten geven. 
Net als bij een echte verhuizing is dit ook een moment om te kijken of oude spulletjes wegkunnen en of er iets nieuws moet worden aangeschaft. Als je naar een ander huis gaat, dan verf je dat meestal ook niet precies in de kleuren van je oude huis, toch. 
23 augustus dan is het zo ver en ik ben er klaar voor. Ik heb alle foto's en links uit de zijkolommen gekopieerd en in een word-bestand gezet. Dat is wel even werk maar ja, dat is nu eenmaal zo. Straks na de verhuizing ga ik dan weer lekker aan de slag met het inrichten van het nieuwe blog.
Zijn jullier er ook al klaar voor, andere web-loggers? Niet zenuwachtig worden hoor, het is nog tijd genoeg. Wel moet je er binnenkort voor gaan zitten en er even de tijd voor nemen.
Groetjes Elle

5 opmerkingen:

Josee zei

Succes. Ik neem aan dat je adres wel hetzelfde blijft?

Elle zei

* Ja, dat is dan natuurlijk wel weer typisch als je gaat verhuizen. Er verandert wel iets; het streepje tussen web en log zal gaan verdwijnen. De eerste periode kan het nog gebruikt worden maar het is wel de bedoeling dat het adres aangepast gaat worden naar weblog.
Elle

wilma zei

oh wat mooi gezegt!!! Nu snap ik het tenminste...
;o)
Ik moet nog aan de slag voor deze datum... Gewoon even voor zitten. of wat langer met al die foto boeken....

martine zei

Ik laat het maar over me heen komen.
Kan altijd nog naar Blogger overstappen als het te ingewikkeld voor me wordt.

Annelies vdB zei

Ja, de verhuizing. Ook ik ben er klaar voor. Hopen dat alles goed verloopt.