maandag 15 augustus 2011

Prachtige quilts

Vrijdag ging ik op weg naar Woudrichem om twee redenen: de tentoonstelling van Ans Schipper en een achtergrondstof voor mijn Engels bloementuintje. Eerst maar de winkel in. Ik had in gedachte om een stof te kopen met de print van houten planken, ik vond de bloemetje namelijk zo mooi uitkomen op de teakhouten tafel. Ik wist dat ze in Woudrichem dergelijke stof hebben. Maar wat blijkt; tijdens de tentoonstelling van Ans, was Ans zelf aan het werk met hexagonnen waarbij ze deze stof gebruikte voor de rand. Er zijn in de afgelopen weken veel pakketjes gemaakt met daarin deze stof en er was geen snipper meer van over. Ik moest dus op zoek naar wat anders. 
Ik vond een goed alternatief in een stof met een print van jute. Ook leuk. Het heeft de uitstraling die ik zocht. De bloemetjes worden niet opgenomen in de achtergrond maar ze blijven er mooi bovenop liggen. (Nu denk ik dat echte jute ook leuk geweest zou zijn).
Vervolgens zocht ik nog een stofje om een soort latten te vormen waarop de bloemetjes rusten. Ook die vond ik, in een groene tint die wel dichter bij de kleur van de bloemetjes komt.
CIMG4752
Ik ben nu bezig met het appliqueren van de 'latten'. Hopelijk kan ik snel aan de bloemetjes beginnen.
Toen de stofjes gekozen waren en het kaartje voor de tentoonstelling gekocht was, kon ik op weg om de prachtige quilts van Ans te bekijken. Als je met anderen op pad bent, dan deel je je enthousiasme met degene met wie je bent. Als je alleen bent, dan word je alleen maar stiller bij het zien van zoveel moois....
Het was niet druk in de stadgalerie en dus kon ik in alle rust genieten van de quilts. Ik pakte een stoel, verzette die af en toe een stukje en kon zo een poosje voor een quilt zitten en hem helemaal in me opnemen. In de achterste ruimte kon ik de stoel steeds een kwartslag draaien zodat ik de vier quilts heerlijk kon bekijken. Lekker voor mijn, nog steeds zere, enkel en een zeer comfortabele manier om te genieten van de prachtige quilts. Alle quilts met het patroon 'snail's trail' vond ik prachtig en ook haar caleidoscoop techniek om bloemen te vormen is meer dan geweldig. Als je dat combineert met een fantastisch kleurgevoel dan kunnen de quilts niet anders dan prachtig zijn. 
Van de paarden- en schapenquilts was ik wat minder gecharmeerd. De twee quilts met eenden vond ik daarentegen wel weer leuk. En dan al die kleine driehoekjes en vierkantje die ze in de loop der jaren heeft verwerkt.... ongelooflijk. 
De quilt die dit jaar in Veldhoven hing: 'Wisteria' is toch wel echt het pronkstuk van haar collectie. Al die hexagonnetjes die ze op een ondergrond van snail's trail blokken heeft geplaats, werkelijk onvoorstelbaar. 
Wat fijn dat er zo'n mooie gids is uitgebracht met daarin al haar quilts. Zo kunnen we heerlijk nagenieten van het prachtige werk van Ans Schipper.
Groetjes Elle

8 opmerkingen:

Anita zei

Het is duidelijk dat je genoten hebt. Mooie stofjes heb je uitgezocht.

Annelies vdB zei

Zo te lezen heb je echt genoten !

Marjolijn zei

En Ans heeft met haar Wisteria quilt ook in Birmingham een prijs gewonnen. Geweldig voor haar niet? En je hebt toch een mooi stofje gevonden. Ben benieuwd hoe het gaat worden. Komt vast en zeker goed.
gr. Marjolijn

Josee zei

Ik ben benieuwd hoe je bloemenquilt uiteindelijk gaat worden.
Prettig als je zo helemaal in je eentje van een eendje(squilt) kunt genieten.

PetraM zei

Volgens mij heb je genoten, ben ook erg benieuwd naar je bloementuin.

Gea zei

Het was dus echt genieten in Woudrichem. Ik ben benieuwd naar het resultaat van je Engelse bloementuintje.

Birgitte zei

Via via kwam ik op jouw blog. Ik ben er een hele tijd blijven hangen om te genieten van je verhalen. Dank je wel.

Gert zei

Mooi om te lezen dat jij ook zo genoten hebt van de tentoonstelling. Ook ik heb mij erg vermaakt: Ans maakt prachtige quilts.