vrijdag 30 april 2010

Naar Veldhoven

Het stond al heel lang in de agenda: 29 april naar Veldhoven. Al vroeg gingen Suzanne en ik op pad richting het OEQC. Wat was er weer veel te zien, eigenlijk veel te veel voor één dag. Na een stuk of 50 quilts met aandacht bekeken te hebben, ben ik toch al redelijk verzadigd. We wisselden het kijken heerlijk af met kopen en dat ging prima.
Suzanne vond al snel verschillende kattenstofjes en mijn oog viel als eerste op dit prachtige boek van Tilda.

Cimg2982
Wat hingen er toch prachtige werken. Niet alle quilts hingen heel gunstig, zo tussen de kraampjes. Wel kon je de aandacht zo goed verdelen tussen de tentoonstelling en de stands.
De gastcollecties waren ook zeer de moeite waard, vooral die van Anco .... vond ik prachtig. We hebben niet alle quilts gezien, de landenquilts hebben we maar gedeeltelijk gezien.

We begroette Dorry en Dorien van Quilt-it and Dotty en dat was na het quiltweekend een leuk weerzien. Tevens kon ik Supergoofs Nearly Insane bewonderen en dat heb ik dan ook uitgebreid gedaan.
Ook ben ik lid geworden van het Quiltersgilde. Ik ben benieuwd wat dat lidmaatschap me gaat brengen, ik kreeg enkele bladen van het gilde mee dus dat is al een goed begin. Ook ben ik van plan om gebruik te maken van de uitgebreide bibliotheek:

Cimg2984
Verder 'viel' ik gisteren voor het super leuke blad Quilt Country met patronen voor het werken met wolvilt. Ik kocht wolvilt in 6 lentekleuren met daarbij garen in de kleur roomwit:
Cimg2986
Wat je op de foto hierboven verder ziet is de helft van een jellyrol. De stoken waar oranje in zit heb ik eruit gehaald omdat ik voor rode wolvilt heb gekozen. De oranje helft past wel weer leuk bij een lapje dat ik als laatste nog kocht vanwege zijn heerlijke kleurtjes:
Cimg2985
Ik heb veel zin om met het wolvilt aan de slag te gaan. Eerst zoeken welke stofjes ik nog in de lappenmand heb die er leuk bij staan en dan heerlijk aan de slag. Ik wil verschillende patroontjes uit het blad combineren tot een quilt. Ik ben benieuwd.
Hè, dat was weer een heerlijke dag gisteren. De catalogus van de wedstrijdquilts is een heerlijk nageniet boekje. Die ligt dus al naast mijn bed. Veel ideeën zijn er bijgekomen. Ik heb vooral genoten van de creativiteit die uit vele quilts sprak. Een heerlijke inspiratiebron om weer lekker verder te gaan met deze hobby.

2 opmerkingen:

Annelies vdB zei

Wat leuk dat je het zo naar je zin hebt gehad. Ik ga misschien morgen nog even.

marja zei

Jullie hebben dus een gezellige dag gehad veel gezien en mooie stofjes en gekocht.
Het boek lijkt me ook heel mooi.
Een fijn weekend