woensdag 7 april 2010

Da's NI, NI en nog eens NI.

De drie NI-blokken die ik had voorbereid voor het quiltweekend, zijn nu eindelijk af. Bijna een derde deel van de blokken is klaar, 30 zijn het er nu en daarmee ben ik dus best lekker op weg. Maar ook nog heel wat te gaan tot ik ze alle 98 af heb.
Ni_28
Dit was een bewerkelijk blok. Zoals je ziet, zijn er in het midden vier driehoekjes met afgeplatte bovenkantjes en dat is lastiger dan gewone scherpe hoekjes. Bovendien heb ik een glanzend, glibberig, rafelstofje gebruikt wat het niet makkelijker maakte. Het blok lag al een tijdje geknipt en daardoor was ik vergeten dat 4 deeltjes, rechthoekjes waren ipv vierkantjes. 2 van de 4 rechthoekjes zitten er dan ook verkeerd in maar die laat ik fijn zitten.
Ni_29
Dit blok was wat eenvoudiger. Ik twijfelde of ik de puntjes niet te licht van kleur vind maar ook dit laat ik zoals het is. Elke blok zal ongetwijfeld mooier en leuker kunnen dan dat hij uiteindelijk geworden is. Pas als het blok echt in elkaar zit, kun je 'm echt beoordelen. Soms valt dat mee en soms valt dat tegen en altijd kun je wel iets bedenken wat net wat mooier zou zijn geweest. Ik ben bang dat ik elk blok 2x opnieuw zou maken als ik hieraan toegeef en dat doe ik dus niet. Het is mooi zo.
Ni_30
Dit blok (30) had ik tijdens het quiltweekend gemaakt. Een leuk blok met de smalle tussenbaantjes. Het stofje van de 4 ruitjes in het midden vind ik een heerlijk stofje om mee te werken omdat zowel het paars als het groen erin zit. Daar heb ik er niet veel van.
Op naar blok 31. Een makkelijk en simpel blok met slechts 1 vierkantje en 1 driehoekje als patroon die tevens gebruikt worden voor blok 33. Twee vliegen in één klap dus.
Ondertussen zit ik volop te quilten aan Johan's quilt. Het is toch een heel werk en ik zou willen dat het af was. Het schiet wel op maar het is best een grote quilt en ik vind het mooi als er veel gequilt is. Ik houd mezelf er dus nog wel een tijdje mee zoet.

6 opmerkingen:

nadia zei

Wat een heerlijk priegelwerk (ik hou daar ook wel van) Ik vind de kleuren die je gebruikt ook echt geweldig, helemaal anders dan het origineel...Dat zal straks een heel bijzonder geheel gaan geven!

Klaske zei

Mooie blokjes, Elle en inderdaad de één word ook wat mooier dan de ander maar bij elkaar word het een superquilt!! Succes met doorquilten van Johan zijn quilt!

kitty zei

Hoi Elle, ik lees jouw log regelmatig, heel leuk! Die N.I. lijkt me een hele uitdaging, zeker als je zulke leuke kleurtjes gebruikt! Groetjes,
kitty

Peti zei

OOOOOOh, wat leuk allemaal, die kleurtjes!!

Marja zei

Mooi hoor met deze kleuren.
Lees al een tijdje mee.
En ben eigelijk mee gaan lezen toen ik een foto tegen kwam van je mooie hollandse boxkleed.
Inmiddels is onze dochter zwanger en nu ben ik ook een boxkleed aan het maken die moet dus een beetje op die van jou gaan lijken.
Heb allen niet alle lapjes het zelfde en jou kleed is vierkant een die van mijn niet.
Dus het is even puzzelen.
Hoop dat het gaat lukken.
Gr Marja

Josee Kool zei

Zo, dat zijn weer aardig wat NI blokken. De kleur spettert ervan af.