woensdag 8 augustus 2018

Haken in de vakantie

Tijdens deze zomervakantie, haakte ik deze deken voor op de bank.Haken vind ik een heerlijk vakantiekarweitje. Op een lange autorit kan ik prima haken, beter dan lezen. Zelfs als we in de bergen rijden, lukt het om door te gaan met mijn haakwerkje. Voor iedereen in de auto is het beter dat ik haak dan dat ik mee zit te kijken. Mijn man en vooral mijn zoons worden zenuwachtig als ik steeds roep: "Let op", "Kijk uit", "Remmen!!" Ik kan beter maar achter in de auto zitten met mijn hoofd naar beneden. Haha. 


Het haken van blokken lijkt ook wel op quilten. Je maakt de blokken en uiteindelijk zet je ze in de gewenste volgorde aan elkaar.
Toen ik thuiskwam met 56 blokken, kon ik dan ook niet wachten om ze aan elkaar te gaan haken. Gauw naar de wolwinkel om garen bij te halen en snel aan de slag.


Op vakantie werden de blokken af en toe al in het gras gelegd en heb ik ze met grote steken aan elkaar gemaakt om er 's nachts al onder te kunnen liggen. In ons tentje werd het tegen de ochtend, rond 5.30 toch wat koud en dan kon ik mooi mijn steeds groter wordende deken over me heentrekken.


Eenmaal thuis heb ik alle blokken weer losgehaald, 1 voor 1 opgespannen en ze toen uiteindelijk wel op een juiste manier aan elkaar gezet. Ik heb ervoor gekozen om ze aan de achterkant met halve vasten aan elkaar te maken. 


Ik wilde nog een flinke rand aan de deken haken dus daar ben ik de afgelopen twee weken mee bezig geweest, thuis, onderweg naar een avondduik in zee, onderweg om onze jongste zoon te verhuizen naar Utrecht, etc. 
Zo is het een deken vol vakantieherinneringen geworden. 


Zojuist heb ik de laatste draadjes ingestopt. 
Onze mooie, maar wat saaie bank kon wel wat kleur gebruiken en deze deken haalt het roodoranje en blauwgroen mooi bij elkaar. 


De rand moet nog geblokt worden maar ik leg hem nu eerst maar eens even weg. Tijd voor wat huishoudelijke klusjes, dat kan nu weer, nu de grootste warmte voorbij is. 

Groetjes Elle

3 opmerkingen:

Henriette zei

Leuke blog! En mooie foto’s.

hamoda hmada zei


شركة تنظيف منازل بالجبيل افضل شركة خدمات منزلية بالجبيل نظافة شاملة مع التعقيم والتلميع وابادة الحشرات شركة تنظيف بالجبيل شركة المثالية هي افضل شركة نظافة بالجبيل والمنطقة الشرقية تقدم لعملائها افضل جودة وارخص الاسعار بالاضافة الي تقديم الخدمات من خلال عمالة مدربة وذات خبرة كبيرة بمجالات التنظيف ومكافحة الحشرات , فلا تتردد في الاتصال بشركة تنظيف بالجبيل للحصول علي كل ما هو مميز ولضمان الحصول علي منزل امن نظيف راقي خالي من المواد الضارة والميكروبات

شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة تنظيف بالجبيل

hamoda hmada zei


شركة تنظيف كنب بالجبيل
شركة تنظيف مجالس بالجبيل
شركة تنظيف بالجبيل
شركة تنظيف خزانات بالجبيل