maandag 8 januari 2018

Hondjesquilt

Eind augustus bedacht ik dat ik voor mijn aanstaande neefje toch echt een speelkleed wilde gaan maken. Mijn zwager is marine-officier en mijn schoonzusje heeft een hondenuitlaatservice. Iets met bootjes of hondjes leek me dus wel toepasselijk. Een leuk hondjespatroon kwam ik als eerste tegen en dus werd het een hondjesquilt. 

De uitgerekende datum was eind september dus ik had maar een maand de tijd. Optimistisch als ik was, dacht ik dat dat wel moest lukken.
De verrassing en verbazing was groot toen kleine Toon zich 4 weken te vroeg aandiende. Gelukkig was en is alles in orde met onze kleine Toon. Door de grote spoed van deze kleine, kon zijn vader niet aanwezig zijn bij de bevalling, dat was een zware dobber. Gelukkig was er daarna wel voldoende tijd om kennis te maken met zijn zoon en te genieten van de eerste mooie weken als gezin. Ondertussen werd er hier hard aan de quilt gewerkt. Te laat was ik al, maar de quilt moest toch zo snel mogelijk af. De applicaties werden er met de hand opgenaaid, de grote blokken werden met de machine aan elkaar gezet en vervolgens werd de rand met de hand gemaakt en met de hand aan de quilt gezet. 
Daarna werd het geheel gedubbeld en met de machine werden de lange naden doorgestikt. De rest werd met de hand doorgequilt. De naam, geboorteplaats, geboortegewicht, lengte en geboortedatum werden in de blokken gequilt.

Met Kerst was de familie bij elkaar en kon ik de quilt overhandigen. Al me al heb ik weinig foto's gemaakt van het hele proces, ook omdat de donkere hondjes niet mooi op de foto komen. "In het echt is hij veel mooier" is hier zeker van toepassing. 

Nu ik zo lekker bezig was met het quilten ben ik gelijk doorgegaan met het doorquilten van een quilt die al zo lang ligt te wachten nl. de Wolvilten Bloemetjesquilt en ook dat gaat goed. Hij is al bijna klaar. Mijn vingers vallen er zo onderhand af, zo kapot zijn ze van al dat geprik maar het is zo fijn dat het zo snel gaat. Ik heb nóg een grote quilt liggen die gequilt moet gaan worden dus ik moet nog even door. 's Avonds in bed doe ik wat Nestosil op mijn vingers wat de pijn verzacht zodat ik in slaap kan vallen. Haha, het is me wat. 

Ik geloof dat de hondjesquilt het enige werkstuk is, dat in 2017 af is gekomen. Wel zijn alle blokken van de NI af. Dat is ook al heel wat en dat was ook het quiltdoel van 2017. Nu is het nadenken over de kleuren van de zigzagrand voor de NI zodat ik daar mee verder kan. 

In 2018 wil ik de top van NI echt helemaal klaarhebben en misschien ook wel gequilt (of is dat ook weer te optimistisch?). Eerst wil ik de piramidequilt gaan quilten, die is na de Wolvilten Bloemetjesquilt aan de beurt. Dan liggen er ook nog twee kleinere projectjes die gequilt moeten worden nl de Chinese lantaarntjes en de Knappe Uiltjes.

Gelukkig is het nieuwe jaar nog maar net begonnen.


Groetjes Elle

7 opmerkingen:

quiltlodge gerda zei

Oooh Elle, wat is hij LEUK geworden!!! En al met al toch nog snel gedaan hoor!
En nu dus maar succes met de andere projecten! Ik verwacht de NI in oktober af te zien hoor 😉😉
Groetjes!

Annelies zei

Wat zijn de hondjes ontzettend leuk !!

marga zei

Wat een leuk en lief speelkleed is dat geworden.
Groeten
Marga

piseth san zei

This blog aware me about different programs which can become very useful for our friends and kids. Few websites provide combined courses and few of the are separately for single subject. Glad to get this หนังสารคดี

johnypoipet zei

I really like your new decorative designs! it's beautiful so much and good idea on site.
ฮอลิเดย์พาเลซ

hamoda hmada zei


شركة تسليك مجاري بالجبيل
شركة كشف تسربات المياه بالجبيل
شركة شفط بيارات بالجبيل
شركة نقل عفش بالجبيل

hamoda hmada zei


شركة المثالية لمكافحة الحشرات
شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة رش مبيدات بالجبيل