donderdag 20 juli 2017

Grande finale

Vandaag ben ik naar Goes geweest om de 'Grande Finale' te bekijken, ofwel; de Europese Art Quilts 2017.

Dat was heel erg de moeite waard!
Een prachtige tentoonstelling met bekend en nieuw werk van een groot aantal art quiltsters. 

Het werk van Anco Brouwers besloeg een halve zolder van het Oudemanhuis in Goes. Dat was heel prettig want ik bewonder het werk van Anco Brouwers zeer!
Ik weet nog dat ik voor het eerst quilts van haar zag en dat ik zo onder de indruk was van haar precisie en de enorme creativiteit. Nog steeds raak ik zeer onder de indruk van haar prachtige werk dus het was geweldig om een flink aantal stukken bij elkaar te zien. 
Hoewel de 3D werken die er hangen geen quilts zijn, zijn deze 'installaties' duidelijk een volgende stap in de ontwikkeling van deze bijzondere quiltster en passen ze ook goed in de tentoonstelling. De 3D werken zijn met dezelfde precisie gemaakt en stralen zoveel vakmanschap uit, ongelooflijk. Ik bleef er naar kijken. 

Ook is er een ruimte gereserveerd voor de werken van Olga Prins en ook die werken zijn zo mooi, kleurrijk en divers. 

Ik ben duidelijk een liefhebster van werk dat heel netjes is gemaakt en waarvan elk onderdeel doordacht is en klopt. Ik heb hier heel veel bewondering voor. 


Natuurlijk kan ik hier geen foto's laten zien van deze prachtige tentoonstelling die nog tot 3 september te zien is. Een aanrader is het zeker, maar dat had je al wel begrepen.

Groetjes Elle