zaterdag 30 april 2016

Piramidequilt

Eind vorig jaar kwam ik op dit blog een leuke quilt tegen. De Sweet Surrender, gemaakt door Ineke. Een quilt met vrolijke piramides en op de witte delen, een grote bloemapplicatie. De quilt met de vrolijke kleuren sprak me erg aan. Vrolijk gekleurde lapjes had ik ook wel en een mal voor een 'spekje' is ook zo getekend. In de bloemapplicaties had ik niet zo'n zin. Ik vond het leuker om de witte vlakken uit allerlei 'witjes' op te bouwen. Verder vond ik het erg leuk dat alle onderkantjes van dezelfde kleur waren. Ik koos voor een donker roze kleur. 

(De blokken zijn nog niet aan elkaar gezet, ze liggen hier even uitgestald). 

Tijdens de quiltbees is er afgelopen tijd steeds aan de piramides gewerkt. 


Het begon eigenlijk als een projectje voor tijdens de wintersport. 'Skiën in St Anton' leek me dan ook een toepasselijke naam. Een gezellige, fleurige skidorp met het wit van de sneeuw. Of deze naam blijft, dat moeten we nog zien. Uiteindelijk heb ik er op wintersport namelijk niet zoveel aan gedaan.


Inmiddels heb ik vijf rijen en meet de quilt 1.00 m bij 1.25m. Dat mag nog wel wat groter. De fel gekleurde lapjes zijn nog lang niet op, er is zeker nog genoeg om de quilt een blok breder en twee rijen langer te maken. 


Ook van de roze stof heb ik nog genoeg om de benodigde 75 driehoekjes te knippen. 


Alle lapjes worden verdeeld om de 13 hele en 4 halve piramides te maken. 


Ik kan weer lekker vooruit. De witte piramides volgen later.


Groetjes Elle3 opmerkingen:

Gerda Hartman zei

Bij toeval kom ik hier terecht en eindelijk zie ik ook eens bij iemand dat hij bezig is met de Sweet Surrender. Ben er ook mee bezig, maar dan wel met de bloemapplicaties. Zo vind ik hem ook erg leuk. Fijne zondag.

quiltlodge gerda zei

Vrolijke, frisse quilt wordt dat! Groetjes

Gert zei

Wat een vrolijke quilt gaat dit worden. Leuk idee om de witte driehoeken niet uit 1 stof te maken, maar uit meerdere witten. Veel plezier met het maken, je bent goed bezig.