vrijdag 22 maart 2013

Suikermuisjes

Het is alweer een week geleden; het quiltweekend van de suikermuisjes. Suikermuisjes? Wat een naam zul je denken, maar die naam heeft de spellingscontrole gemaakt van de term 'quiltmeisjes'. We vonden het wel lekker zoet klinken en hebben het hier dus maar bij gehouden. We zijn dan ook heel zoet geweest tijdens het quiltweekend (instemmend geknik).


 Vanuit Breda naar het Drenthse Norg is een behoorlijk eindje rijden, dus we zochten een leuk adresje op zo'n anderhalf uur rijden. Dat vonden we in een gezellige boerderijwinkel in Zalk. Leuke spulletjes, stofjes en kantjes. Een heerlijk winkeltje om rond te neuzen. Na een lekkere lunch in Zalk gingen we gauw weer op pad om zo snel mogelijk bij de B&B in Norg te komen. Daar waren de andere vier net gearriveerd en na een gezellige begroeting en bewondering van ons tijdelijk onderkomen, zaten we een dik half uur al gezellig met z'n zessen aan tafel. Er moest natuurlijk wel gequilt worden.
 Zoals we dat vanuit het quiltweekend bij Dorry gewend waren, hadden we allemaal wat te eten meegebracht maar dit keer serveerden we het in gangen, ipv alles op een buffet. De carpaccio salade van Coby was prachtig en lekker. Gecombineerd met zo'n gezellig cadeautje naast je bord kan deze maaltijd al niet meer stuk. Wat een verrassingen allemaal.

's Avonds toverde Simone (Soet Idee) 20 pakjes en een dobbelsteen op tafel en hebben we een heerlijk, doldwaas dobbelspel gespeeld waarbij de cadeautje van de 1 naar de ander gingen. Het was eigenlijk jammer om ze uit te pakken want het zag er zo prachtig uit allemaal. Aan het einde van de avond was ieder vier kadootjes rijker en waren we moe maar ontzettend voldaan na deze eerste, gezellige dag.


De volgende ochtend gingen we eerst even wat boodschappen doen. Daarna bood Simone ons een workshopje borduren aan. Vooral het in elkaar zetten van dit borduurwerkje vroeg wat aandacht. Dat zul je verderop zien. Het werd een leuk schaarhangertje. 
We zaten die zaterdag dus lekker te quilten en te borduren. Vier van ons wilden die middag nog graag even de Oranjerie bezoeken, Suzanne wilde lekker blijven quilten en ik had behoefte om in een stevig tempo een wandeling te gaan maken. Zo gezegd zo gedaan. Na een uur was iedereen weer terug en lekker voldaan werd er weer verder geprikt en genaaid.

Wat was het toch heerlijk relaxed en gezellig. Leuke gesprekken, serieuze gesprekken, hilarische gesprekken... heerlijk.
Zondag moesten we om 11.00 uit de B&B maar we hadden nog geen zin om naar huis te gaan. Daarom zijn we naar een plaatselijk restaurant gegaan waar we eerst koffie hebben gedronken en vervolgens nog geluncht hebben. Toen werd het toch tijd om afscheid te gaan nemen. 
De B&B is inmiddels alweer gereserveerd voor volgend jaar want hier is een traditie geboren.


Bij thuiskomst heb ik alle verwennerijtjes maar eens even op de foto gezet. Zie je het kussentje aan het schaartje? Leuk geworden hè?

Het schrijven van dit blog is opnieuw een nagenieten van dit gezellige weekend. Dank je wel Suzanne, Coby, Jolanda, Jilina en Simone voor het gezellige weekend.

Groetjes Elle

5 opmerkingen:

AnitaS zei

Het is duidelijk: je hebt genoten van je weekend. En daar gaat het toch om.

Annelein zei

Wat klinkt dat allemaal gezellig!

Hopelijk vliegt het jaar voorbij...

Simone zei

Jemig, is het alweer een week geleden....? Nog maar 51 weken! ;)

livelifebeauty zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Suzanne zei

Graag gedaan en inderdaad, we tellen de weken al weer af!
Maar eerst nog wat afspraakjes tussendoor om de tijd door te komen. By the way: weer eens tijd voor een bakkie???
we hebben nog niet eens kunnen nakletsen na het weekend!!