woensdag 29 juni 2011

Veel te vertellen

De laatste tijd heb ik weinig geblogd maar veel gequilt. Een nieuw fototoestel is aangeschaft en het duurt toch altijd weer even voordat je daarmee vertrouwd bent. Foto's van beide toestellen moesten nog op de computer gezet worden dus dat is eerst maar eens gedaan. Alles zit weer netjes in mapjes en de blog-pret kan weer beginnen.
Waar zal ik eens mee beginnen? Met de goede-doelen quilt, de vingerhoedjes of m'n vakantieproject? Laat ik de verschillende quilts maar over verschillende dagen verdelen, vind je ook niet. 
Vandaag ga ik vertellen over mijn vakantieproject. Twee jaar geleden begon ik met dit fenomeen; een nieuw projectje, speciaal voor de vakantie. Natuurlijk ben je nog tot ver na de vakantie bezig om het af te werken maar toch. Het roept steeds de herinnering op aan de vakantie dus over napret niet te klagen. En dan natuurlijk de voorpret. Heerlijk om in de laatste weken voor de vakantie te gaan voorbereiden. Zo werden voor de Toscaanse blokken, vele driehoekjes gesneden en werden voor de Zweedse bloemenquilt 30 bloemen geknipt en geappliqueerd. 
Dit jaar gaat de reis naar Engeland en natuurlijk ga ik daar met Engels patchwork aan de gang. De voorbereidingen zijn in volle gang, kijk maar;
P1000387
Ik heb de hexagonnetjes zelf getekend en vervolgens gekopieerd op dun karton. Dat gaat goed. De lapjes zijn afkomstig van twee jelly-rolls die ik vorig jaar voor mijn verjaardag kreeg. Het zijn 10 gele en 10 groene stroken. Van alle stroken heb ik 20 vierkantjes van 5x5 geknipt en de rest is gebruikt voor de vingerhoedjesquilt. Ik dacht erover om de vierkantjes aan elkaar te zetten maar ze worden nu dus gebruikt voor de hexagonnen.
De jelly-rolls zagen er zo leuk uit met z'n tweetjes:
CIMG3165
Natuurlijk kon ik het niet laten om alvast aan de slag te gaan met de lapjes en de kartonnetjes. Inmiddels zijn er 17 bloemen gemaakt. In totaal zullen het er 60 gaan worden, gezien de hoeveelheid lapjes die ik heb. De eerste 20 krijgen een rood hartje, de volgende 20 zullen een ander middenkleurtje krijgen en de laatste 20 weer een ander kleurtje. 
De eerste bloemetjes zien er zo uit:
P1000389
Echt een heerlijk werkje. Over de naam wordt nog nagedacht. Iets met 'Engeland' en 'bloemen', dat moge duidelijk zijn.
Toen ik het eerste bloempje maakte, bedacht ik dat er al ontzettend veel vrouwen vóór mij, hetzelfde hebben gedaan. En al die vrouwen zullen blij zijn geweest met hun eerste bloemetje. Ook zij zullen hun bloemen bij elkaar gelegd hebben om het resultaat te bekijken en te ontdekken wat een leuk bloemenveld er ontstaat. Leuk om je dit te realiseren.
Tot morgen.
Elle

3 opmerkingen:

Esther zei

Hallo Elke, per toeval kom ik op je weblog en ik lig al een hele poos te lezen. Wat een prachtige dingen maak je en wat kun je goed vertellen. Mijn complimenten! Groetjes van Esther.

Yvonne zei

Gezellig dat je er weer bent en ik ben benieuwd hoe het vakantiewerkje gaat vorderen, succes. Groetjes Yvonne

Michi Hessels-Stawski zei

Hallo Elle, wat schrijf je weer gezellig!!
Ik heb mijn vakantieprojectje ook al klaar liggen.
Ook hexjes, het moet een poppenbedquiltje worden voor de voorschool.
Groetjes Michi