dinsdag 12 april 2011

Buitenquilt

In een 'Quiltnieuws' las ik een artikel over buitenquilts. Het woord zegt het al; een quilt voor buiten, gemaakt van materialen die weersbestendig zijn. Een leuke manier om plastic afval te hergebruiken en er een zomer lang, plezier van te hebben.
Ik besloot mijn speurtocht naar geschikte materialen, te beginnen bij de tas die is gevuld met plastic zakken. Ik wilde graag kleuren gebruiken die in de natuur voorkomen, zodat de quilt geen gillend voorwerp in de tuin wordt. De zoektocht leverde slechts enkele plastic tasjes op, echt niet genoeg voor een quilt. Toen ik een kijkje in de schuur nam, zag ik zomaar twee lege zakken van tuinaarde liggen. Alsof ze speciaal voor dit project bewaard waren.
Ik kon lekker aan de slag en na twee avondjes 'knutselen' is dit het resultaat:
CIMG4491
Jullie zullen vast wel zien dat deze quilt, van hetzelfde soort is als die in het vorige blog. Dat klopt. Ik heb gewoon wat nieuwe lijnen getekend op dat ontwerp waarbij ik voor deze quilt uit ben gegaan van de twee gebloemde afbeeldingen van de tuinaardezakken. Deze afbeeldingen zijn 30 bij 30 cm en daar omheen ben ik vlakken en banen gaan tekenen. Vervolgens ben ik precies zo te werk gegaan als bij de quilt van de workshop. Het verschil is dat deze top op de machine in elkaar is gezet, fluitje van een cent.
Alles goed en wel maar.... het is nog geen quilt. Als achterkant zullen vuilniszakken goed dienst kunnen doen maar wat ik als vulling zal gaan gebruiken? Ik heb nog geen idee, waarschijnlijk ook een stel plastic zakken, ik zal nog wel zien. 
Ik hoop morgen verder te kunnen met dit superleuke project. 
Groetjes Elle

2 opmerkingen:

PetraM zei

Wat is dit bijzonder en leuk. Die zal zeker jullie tuin gaan opvrolijken.

Gert zei

Wat grappig zeg. Ik heb het artikel destijds wel gelezen in de QuiltNieuws, maar ik had nog nooit gezien dat iemand (met een blog) deze gemaakt had. Ik ben erg benieuwd hoe je deze verder af gaat maken.