donderdag 2 september 2010

Meadow Breeze

De twijfel of ik de Meadow Breeze wel of niet zou gaan maken, heeft niet lang geduurd. Nog diezelfde middag ben ik met de foto's van de quilt, naar Quiltshop Leur gegaan. Daar heb ik op m'n gemakje, met de hulp van Wil, de lapjes bij elkaar gezocht. Het knagende schuldgevoel dat ik nu alweer lapjes kocht, duwde ik maar opzij. Ik probeer mijn kinderen te leren dat ze niet altijd alles meteen kunnen kopen wat ze leuk vinden en wat doe ik; ik zie een leuke quilt en rijd diezelfde middag nog naar de quiltwinkel om er zo snel mogelijk aan te kunnen beginnen. Dat feit geeft me toch wel een schuldgevoel, hebben jullie daar ook wel eens last van?
Maar goed, de keuze is gemaakt, de lapjes gekocht en de pret kan beginnen. Ik zal ze eerst eens laten zien:
CIMG3832
De drie groene lapjes linksonder, komen uit mijn NI-doos. De oranje lapjes kleuren wel anders op de foto, die ene lijkt wel knalgeel en is toch echt geeloranje. Het bovenste oranje lapje komt uit een jellyrol die ik nog had. Je ziet wel dat er al een hoop driehoekjes en vierkantjes gesneden zijn. 

Voor het eerst werk ik met een patroon waarin met inches gewerkt wordt. Ik heb dus ook een incheslineaal gekocht. Dat is wel wennen hoor, zo'n vreemde maatvoering. Ik heb alles twee maal gemeten om zeker te zijn van de afmetingen.
 Inmiddels zijn ook de onderdeeltjes voor het middenblok geknipt. Ik ga alles met de hand maken en knip dus kleine naadjes aan de onderdelen. Misschien komt het hierdoor dat het lijkt alsof het patroon helemaal niet goed op de ondergrond past. Ik ga maar gewoon beginnen, het zal vast wel goed komen.

CIMG3833
 Nog steeds is onze vakantie niet om. Overal in Nederland is iedereen alweer hard bezig met werk of studie maar hier in het Zuiden worden de laatste daagjes van de vakantie gevierd. Het was dan ook opmerkelijk rustig toen we vandaag naar het Boerhaave museum in Leiden gingen om de tentoonstelling van Isaac Newtons wetten te bekijken, de Starbucks koffiezaak in het centraal station met een bezoek vereerden, een cadeautje voor een klein vriendinnetje kochten die 4 is geworden en twee truien kochten voor de jongste DS. 
Toch vreemd om op een terras te zitten lunchen, en in de stad rond te lopen in de veronderstelling dat je de enige moeder bent met schoolgaande kinderen. 
Voordat we naar Leiden reden wist ik al dat mijn schuldgevoel vandaag niet gevoed zou worden, er zijn namelijk geen quiltwinkels in Leiden. 
Groetjes Elle

7 opmerkingen:

Anita zei

Leuke stofjes heb je gekocht. Ik hoop dat je er net zo veel plezier aan het maken hebt, als ik heb.

Josee zei

Mooie lapjes.
Misschien heb jij wel eerst wat gespaard voordat je ging kopen; dat is ook een vorm van even wachten en geduld oefenen......ook al is dat maar een half uur. hihi
Veel plezier ermee.

jopie zei

haha die elle, ik wist al zeker dat je dit project zou gaan starten en ben je mal, geen schuldgevoel hebben hoor zolang je man en kids niet omkomen van de honger is er niks aan de hand :-) veel plezier ermee en ik zie graag de begin resultaten op 15 september, groetjes jopie

Marja zei

Mooie stofjes heb je gekocht.
ben heel benieuwd hoe het gaat worden.
het schuld gevoel ken ik wel.
Wil graag eerst iets afmaken maar het lukt niet altijd.
Ja hoor wij in de regio Leiden zijn alweer 3 weken aan de gang.
Als of het nooit vakantie is geweest.
Mooi het dat er in Leiden geen quiltwinkels zijn.
Er was wel een tentoonstelling in het Wevershuis geloof ik.
Ben er zelf ook niet geweest hoor.
Fijn weekend

Annelies vdB zei

Wat een mooie stofjes. Je moet geen knagend gevoel hebben hoor. Het is een hobby, geniet ervan !

PetraM zei

Mooie stofjes heb je gekocht en wat een mooi begin heb je gemaakt. Niet schuldig voelen tov je kinderen je vind het erg leuk om te doen en moet toch je ontspanning hebben zeg ik dan maar.

sabine.v zei

hele leuke stofjes heb je gekocht ! en ja dat schuldgevoel heb ik ook wel eens. Maar als je je quiltje afwerkt en niet laat liggen zoals ik, dan ben je wel een voorbeeld voor je kinderen, denk ik toch..