zaterdag 6 februari 2010

Achterkantje en vulling

Wonderbaarlijk snel ben ik geslaagd voor achterkantstof. Op de vrijdagmarkt in Breda vond ik een leuke bruine stof met een masker-opdruk. Op donderdagavond ging ik naar 'de Greef'. Daar had ik eerder gezien dat ze katoenen vulling (hobbs) hadden op de rol en daar wilde ik wel een stuk van. De winkel is echter omgetoverd tot een carnavalspaleis en na even dapper tussen het winkelende carnavals-koopavond-publiek gelopen te hebben, heb ik rechtsomkeer gemaakt.
Sp_a0585
Vanochtend heb ik een nieuwe poging gewaagd nadat ik de winkel gebeld had met de vraag of de hobbs toch niet tussen de onbereikbare gordijnstoffen lag. Dit bleek niet het geval, de hobbs was gewoon verkrijgbaar. Dus vanochtend nogmaals tussen de carnavalskrakers op zoek gegaan naar de hobbs en ja... hoog op een plank lag een enorme rol. Aangezien ik op de fiets was en aardig bezweet, trok ik mijn jas even uit. Het is namelijk de bedoeling bij 'de Greef' dat je zelf je stof knipt. Natuurlijk werd ik al snel voor winkeljuffrouw aangezien en waren de carnavalsvragen niet van de lucht. Dapper doorknippend vocht ik me een weg door de hobbs en tussen de carnavalskledingzoekers borg ik de grote rol weer op en ging ik op zoek naar de kassa. "Mevrouw, u moet wel de rol meebrengen naar de kassa voor de prijs". Slik! Gelukkig was een andere kassajuffrouw zo attent om te vertellen wat de prijs was, wat me een hoop gesjouw bespaarde.
Sp_a0586
Inmiddels staat de hobbs en het achterkant stofje in een emmer warm water om te krimpen. Strakjes hang ik ze op en dan kan ik morgen lekker aan de gang.
En wat trek ik eigenlijk aan met carnaval? Ik moet hoog nodig eens een winkel gaan zoeken waar ze leuke carnavalsspulletjes verkopen. Zag ik nou pas geleden niet ergens iets.. toen ik op zoek was naar..... ;)

3 opmerkingen:

Erna zei

Bij ons in Veldhoven is het gelukkig niet zelf afknippen wel sjouwen met rollen. Maar de Hops ligt meestal bij de kniptafel. Meestal want 9 van de 10 keer is de Hops uitverkocht of niet meegekomen met de bestelling. Ik heb het nu al te vaak meegemaakt dat ik al niet meer naar de Greef toe ga. M.a.w. ik heb het opgegeven. Ik kan mij dus helemaal een beeld vormen hoe jij daar bezig was met je Hops. Fijn weekend. Groetjes, Erna

Peti zei

Hihi, in Tilburg heb je ook een de Greef, dus ik zie je verhaal levend voor me! groetjes Peti

Hèlen zei

Wauw, die paars groene wordt ook prachtig zeg!! Heel leuk om zo het proces mee te lezen!
Groetjes Hèlen