vrijdag 26 februari 2010

Een tentje voor Iris en Nina

Voor de tweede verjaardag van twee kleine vriendinnetjes van me, wilde ik iets leuks maken. Ik bedacht om een tentje te maken die over de tafel heen kan zodat het niet teveel van de leefruimte in beslag neemt. Ik besprak het eerst met m'n vriendin om te checken of ze dit iets vond en hoe groot het dan mocht zijn. Zij vond het een heel leuk idee en wilde een tent voor de helft van de tafel.
Ik ging aan de slag met stofjes en natuurlijk iets in het rose. Zelf heb ik twee jongens en dus vind ik het heerlijk om eens voor meisjes aan de slag te gaan. Dit is het resultaat:
Cimg2833

Eén zijkant heeft een raam, de voorkant heeft een oproldeur die met klittenband kan worden vastgemaakt en de andere zijkant heeft gordijntjes die aan de zijkant kunnen worden vastgezet. Het hele tentje is van dubbele stof gemaakt zodat de binnenkant net zo mooi is als de buitenkant.
Cimg2832
Aan de binnenkant zitten onder het raam opbergzakken zodat Iris en Nina er nog wat spulletjes in kunnen doen.
Het vieren van de verjaardag is een poosje uitgesteld en ik vond het jammer dat het tentje hier al die tijd ongebruikt lag. Daarom ben ik het gisteren gaan brengen. De tweeling was er niet bij maar 's avonds kreeg ik een mail van m'n vriendin met daarin het verhaal over de eerste 'tentbelevenis'.
"Toen ze thuiskwamen, wilde ik ze verrassen met jouw tentje maar dat had ik beter niet kunnen doen. Ze sloegen elkaar de tent uit! ha! ha! Letterlijk dus!!! Dus ja onder luid gebrul de tent weg en tv aan!
Daarna qualitytime met mam of pap alleen. Nina naar boven met papa spelen in hun slaapkamer en mama met Irisje in de tent! Nou toen was het wel heeeel romantisch en genieten geblazen! Eeerst uitgebreid kiekeboe natuurlijk, naar mama toe rennen en lekker kietelen en stoeien en dan weer in de tent!
Daarna mama in de tent slapen, kusje geven daarna HAAAAAA wakker worden mama! Wat een lol hadden we!
We zullen de tent voorlopig dus maar voor 1 kind tegelijk gebruiken!"
Cimg2835
Ik vond het enorm leuk om deze tent te maken. Heerlijk om zo bezig te zijn en om te bedenken hoe ik het ga aanpakken. Ik had geen patroon maar ben gewoon aan de slag te gaan. Voor het dak gebruikte ik twee rolletjes antislip zodat de tent niet meteen van de tafel getrokken kan worden.

8 opmerkingen:

josephine zei

ja hoor, voldoet prima, lever maar in!! hahaha! Wel een ontzettend gaaf idee joh!

Anja.M zei

Wat een leuke tent, en wat goed zeg om er een tafel onder te gebruiken.

marian'ne m zei

Wat een énig idee. Mooi én knap gemaakt.
Met leuke details.
Wat een heerlijke tweeling, prachtig verhaal van mama tweeling !!;-)

Josee Kool zei

Wat een geweldig exemplaar is dat geworden. Petje af, tentje op...

willy zei

Wat een prachtige tent is het geworden en super handig dat een gedeelte van de tafel nog gebruikt kan worden. Hier kunnen veel uurtjes in doorgebracht worden.
Groetjes

Erna zei

Leuk! Echt knap gemaakt. En ja, het blijven kids hé. alleen met mama spelen is ook leuk, later gaan ze wel samen spelen. Komt van zelf. Fijn weekend. Groetjes, Erna

Evelien zei

WAUW!! Wat een ontzettend gaaf idee zeg!! Echt geweldig!!

Dikke zoen,
Evelien

Stineke zei

Erg leuk, ooit maakte ik voor onze kinderen ook zoiets. Heeft jaren lang dienst gedaan.
Aan de binnenkant had ik van een stukje doorzichtig tafelzeil een paar zakken genaaid. Was erg handig.