donderdag 7 juli 2016

Waarom NI?

Op mijn vraag welke quilt ik als eerste uit de kast zal halen, opperde Annelies om de NI te kiezen. 
En waarom ook niet. 
Het is de enige quilt waaraan nog iets te patchen is. Iets? Heel veel zelfs. En mogen/moeten nog heel wat blokken gemaakt worden en ooit zal hij toch af moeten komen. 


Eens kijken of ik morgen een blok geknipt krijg. Er wachten eerst flink wat huishoudelijke taken. En daarbij, het knippen van een NI blok is niet zo snel gedaan. 
Het is geen kwestie van 1 licht en 1 gekleurd lapje kiezen. Het is steeds weer kijken welk kleurtje en welk stofje op welk plekje het best tot zijn recht komt. Een blok kan er totaal anders uit komen zien door een kleurtje of lapje een ander plekje te geven. Dat hoef ik de meesten van jullie niet te vertellen. 
Het kost tijd om de verschillende mogelijkheden uit te proberen en de mooiste samenstelling te kiezen. Dat gepuzzel is juist leuk, misschien wel het leukst van alles en het is ook helemaal niet erg dat er tijd in gaat zitten als je lekker op je gemakje kunt gaan zitten. 


Hopelijk lukt dat morgen en anders zeker dit weekend wel. Wie weet wordt er ook nog een quilt gedubbeld, dat zou helemaal mooi zijn. 

We zullen zien wat het weekend gaat brengen. 

Fijn weekend allemaal.


Geen opmerkingen: