maandag 24 maart 2014

Quiltweekend

Het was weer zover, het derde weekend van maart. Na drie jaar Dotten-weekend was het vorig jaar voor de eerste keer het Suikermuizen-weekend. Met zes meiden van het Dotten-weekend huurden we een fantastische B&B in Drenthe om een heelijk weekend aan onze quilt- en andere werkjes te werken. Dit was ons vorig jaar uitstekend bevallen, dus dit jaar gingen we voor de tweede keer naar Norg voor een quiltweekend met de Suikermuisjes.


Suikermuisjes is een naam die we niet zelf verzonnen hebben maar die door de spellingscontrole is bedacht. Jilina wilde namelijk 'quiltmeisjes' schrijven in haar mail maar haar computer maakte daar direct Suikermuisjes van. Dat is wel een heel leuke, superzoete naam en die hebben we maar gehouden.


Suzanne en ik sliepen weer in de bedstede en deze foto heeft Suzanne vanuit haar bedstee gemaakt. Op de voorgrond mijn Engelse bloemetjesquilt.
Ik maakte een begin met de 'Gossip in the Garden' quilt en knipte de grootste onderdelen en de zeven kop en schotels. Die zijn inmiddels allemaal geappliqueerd met needle-turn en ook zijn er drie gepatchte blokken klaar voor deze quilt. 


En wat is het toch heerlijk quilten als de hagelstenen kletteren en je zo gezellig binnen zit met elkaar. 

Simone (Soed Idee) maakte voor ons allen een pakketje met borduurlinnen en borduurgaren, stofjes en een patroontje dat ze speciaal heeft ontworpen voor ons 'Suikermuisjes'. Daar heb ik op zaterdagavond (nacht) aan gewerkt en het resultaat zag je op de bovenste foto.

Het was weer gezellig. Lekker gekletst, gelachen, gegeten, geborduurd, gepatcht en gequilt en zelfs nog hardgelopen door het Norgse bos met Suzanne. 

Heerlijk, heerlijk, heerlijk.

Groetjes Elle

3 opmerkingen:

Simone zei

Ik heb heimwee.... t was een top weekend!

Bernadet zei

Klinkt weer gezellig!

Michi zei

Zo te lezen was t weer erg gezellig!Is je bloemenquilt nu doorgepit?