dinsdag 6 november 2012

Zeer geslaagd

Zondag was de expositie van onze groep de Boeimeerquilters in Breda. Met 15 dames hebben we zaterdag de expositie ingericht en zondag konden onze quilts bewonderd worden. Om eerlijk te zeggen vroeg ik me af of we in staat zouden zijn om er een mooie en interessante tentoonstelling van te maken. Hebben we wel genoeg quilts? Is het niveau van de quilts expositiewaardig? Krijgen we de quilts goed opgehangen (er mochten namelijk geen spijkers in de muur of het plafond)? Komen er wel mensen op af? Meer vragen dan antwoorden dus. Drie mannen waren bereid om zaterdag hun technische handen uit hun mouwen te steken en dat was erg prettig. 


 We begonnen eigenlijk als de beruchte kip zonder kop met de grote quilts voor de grootste muren. Al gauw vond eenieder iets waarmee zij zich bezig kon houden en langzaam maar zeker raakten de muren gevulder en de tafels leger. 
Ook kwam er lijn en structuur in doordat we ons steeds afvroegen: hangt die quilt daar mooi en doet hij het goed bij de quilt die ernaast hangt. In kleine subgroepjes haalden we soms een quilt weg om er een ander voor in de plaats te hangen zodat elke quilt mooi tot zijn recht kwam. Dat lukte wonderbaarlijk goed. Toch was er nog behoorlijk wat onrust aan de muur.
Aan het einde van de middag kwam er toch de nodige rust in door alle tassen voor de muren weg te halen, prullaria te verwijderen en kleine, tussenge'frotte' quiltjes weg te halen. Een stoeltje met een kussentje hier, een quiltrek daar en jawel, het was klaar en het was goed. Met een tevreden gevoel gingen we zaterdagmiddag naar huis.

Zondag openden we om 10.00 uur en de eerste twee bezoeksters meldden zich meteen. Vanaf dat moment kwam de bezoekersstroom op gang en was het tot 17.00 uur toe gezellig druk. Een leuke sfeer, een lekker kopje koffie met lekkers en bezoekers die belangstelling toonden; wat wil je nog meer. 
Door de grote verscheidenheid aan quilts, was het voor iedereen de moeite waard. Met plezier leidden we onze gasten (familieleden, vele medequiltsters en andere belangstellenden) rond en vertelden het verhaal bij de quilts. 
We kregen heel veel leuke reacties en hadden het zelf bijzonder naar ons zin. Al met al helemaal geslaagd.

Ik heb een leuke foto van mijn man, staande voor de quilt die ik voor hem heb gemaakt:
 Zoals ik eerder blogde, was mijn Meadow Breeze op tijd af voor onze tentoonstelling. Het eindresultaat wil ik jullie dan eindelijk ook hier graag laten zien. 
Ik heb er veel leuke reacties op mogen ontvangen. In mijn volgende blog laat ik nog wat detailfoto's zien. Ondertussen zit ik met mijn hoofd al bij mijn volgende project; de quilt van de cd hoes en het quilten van de vingerhoedjes.

Wordt dus vervolgd.....

Groetjes Elle

5 opmerkingen:

AnitaS zei

Wat is hij mooi geworden. Echt een quilt om heel trots op te zijn.

quiltlodge gerda zei

Wauw, wat is die laatste quilt wonderschoon geworden! Jammer dat je niet naar Brabant komt in maart want ik had hem heel graag in het echt willen zien!

quiltlodge gerda zei

O ja,, je man en z' quilt zijn ook de moeite waard hoor ;)

Balsemien zei

Hoi Elle, wat leuk die tentoonstelling en helemaal super dat je quilt op tijd af is! Je kunt trots zijn op jezelf...

Janien zei

Mooi dat het zo'n succes was! En je meadow breeze is erg mooi geworden.