maandag 12 maart 2012

Workshop Ans Schippers

Afgelopen vrijdag heb ik een workshop bijgewoond van Ans Schippers. Wat een voorrecht om een dag lang te mogen luisteren naar een vrouw die zulke prachtige quilts maakt. Geweldig om te horen waar zij zich door laat inspireren, hoe ze de kleuren bepaalt voor haar quilts, vervolgens op zoek gaat naar de juiste lapjes en dan haar quilt opbouwt. Elk lapje wordt zorgvuldig gekozen met een open malletje en op de juiste plaats aangebracht. 

Met dit laatste gingen we zelf oefenen.We kregen 25 heel verschillende lapjes en gaven elk lapje (dat in driehoekjes werd geknipt) zorgvuldig een plekje om er een geheel van te maken.
De geometrische vorm vroeg om heel wat aandacht. Toen we dat een beetje doorhadden, konden we nog wat molentjes verwisselen om een zo mooi mogelijk plaatje te vormen waarin elk molentje zichtbaar blijft en er geen afwijkende vormen ontstaan. Dat was nog niet zo eenvoudig maar wel heel leuk om te doen. Ik ben dan zo iemand die het liefst alle mogelijkheden uitprobeert en ik bleef dan ook zolang mogelijk schuiven met mijn lapjes. Pas toen het echt tijd was om de boel vast te strijken, ben ik gestopt met schuiven.


 Op een zwart achtergrondstofjes ziet het er toch weer heel anders uit. 
 De 8 lapjes zijn allemaal verschillend, maar vormen uiteindelijk een mooi geheel omdat iedereen dezelfde stapel lapjes heeft gekregen. Het lapje in de rechter bovenhoek is van mij. (niet dat dat er veel toe doet natuurlijk).

 Aan het einde van de dag, namen we allemaal ons eigen lapje mee naar huis. Ook heb ik me nog aangemeld voor de andere workshop die Ans dit voorjaar geeft: Ontwerpen. Ik sta op de wachtlijst voor 12 april dus ik hoop dat er eerdaags bij iemand een gezellige uitnodiging op de deurmat valt voor een bruiloft ofzo, waardoor ze zich echt moet terugtrekken deze dag. Dat zou mooi zijn.

Groetjes Elle

5 opmerkingen:

Balsemien zei

Hoi Elle, leuk zo'n workshop volgen. Het is mooi als iemand je dingen over kleur en vorm kan leren en dat je daarna het zelf in de praktijk mag brengen. Hopelijk is er 12 april een plekje voor jou!

marjolijn zei

Leuk Elle. En zo'n ontwerpcursus is fantastisch. Ik heb net een masterclass bij Mirjam Pet gevolgd en via onze QuiltPlus krijgen we les van Cherilyn Martin. Je leert daar ontzettend veel van. Ik zal duimen dat iemand anders nog iets veel leukers te doen krijgt.
gr. Marjolijn

Marga (MarPie) zei

Heerlijk om te lezen dat je zo genoten hebt. Het ziet er allemaal heel kleurrijk uit, mag dat wel.

Groetjes,
Marga♥

Gert zei

Heerlijk dat je zo'n gezellige en leerzame dag hebt gehad. Ik heb deze workshop vorig jaar ook eens gedaan en heb toen ook zo genoten. Ik hoop voor je dat je de andere workshop ook kunt volgen.

nadia zei

Dat was vast een gezellige dag, ik heb 'm vorig jaar ook gedaan (bij Schering & Inslag)De inhoud van de workshop viel mij een beetje tegen, maar dat komt voornamelijk omdat ik andere verwachtingen had :)