vrijdag 10 december 2010

Dagje ontwerpen.

Gisteren was het dan 9 december. Deze datum stond al heel lang in mijn agenda omcirkeld. Daarbij stond geschreven; Workshop Design, Jacqueline de Jonge.
In 2009 zag ik op het OEQC haar werk voor het eerst en ik kwam niet uitgekeken. Jacqueline is momenteel veel in het buitenland voor workshops en ik was dan ook blij verrast dat het Quiltshop Leur gelukt was om een workshop met haar te plannen.
De ontwerpen van Jacqueline fascineren me,vanaf het moment dat ik ze voor het eerst zag in Veldhoven. Ik kan er naar blijven kijken om er achter te komen hoe haar patronen in elkaar zitten en wat ze nu precies heeft gedaan. Nou, dat laatste, dat vertelde ze gisteren haarfijn met de bedoeling dat ze anderen inspireert om zelf te gaan ontwerpen. 
Jacqueline gaat uit van een raster waarin ze een (deel van een) cirkel tekent waar ze vervolgens een ster in tekent of een flying geese. Vervolgens laat ze de gansjes overvliegen naar de volgende cirkel en zo ontstaat er een geweldige dynamiek in haar quilts. Als je daarbij optelt dat Jacqueline een geweldig kleurgevoel heeft ontwikkeld dan is de optelsom een meer dan prachtige quilt. 
Zover kwam het gisteren met ons niet hoor. De ochtend besteedden we aan het tekenen van een vierkant van 40 x40 waarin we een kwartcirkel tekenden met een ster en een flying geese (ronde).
CIMG4061
In de middag gingen we deze flying geese uitvoeren in stof. Ik ben niet zo bekend met paperpiecing en dat was wel even wennen, menig naadje moest ik loshalen omdat ik toch ergens een stukje tekort kwam. Toch schoot het lekker op.
CIMG4062
Ik heb zeker veel zin er verder mee te gaan. Deze stofjes vind ik ook weer zo heerlijk om mee te werken. Je krijgt toch gewoon zin in het quilten als je zo'n stapeltje voor je hebt liggen? 
CIMG4063
Het was heerlijk om weer eens een hele dag met het quilten bezig te zijn. Gewoon gezellig met 10 anderen die het net zo leuk vinden en net zo enthousiast kunnen zijn over een mooi lapje of een leuk patroon. 
Groetjes Elle

6 opmerkingen:

jeanet zei

Wauw, wat een verhaal! Je enthousiastme spat eraf! Ben benieuwd wat het gaat worden! Fijn weekend! Groeten Jeanet

Anita zei

Wat een heerlijke cursus. Iets om van te genieten.

PetraM zei

Het ziet er erg leuk en mooi uit en het lijkt me ook geweldig om een dag cursus van Jacqueline te hebben.

Josee zei

Heel bijzonder die gansjes in een bocht. Veel plezier verder.

Yvonne zei

Heel apart ontwerp, ben benieuwd naar de rest.

Marleen zei

Hoi Ellen,

Wat een leuk verhaal, en het klopt helemaal, dat iedereen super enthousiast was, het was echt een te gekke dag. Ben benieuwd naar het vervolg. Groetjes van Marleen (je buurvrouw rechts tijdens de cursus)