dinsdag 15 december 2009

Het gaat hier goed hoor!

Wat was het toch puzzelen met de blauwe en bruine driehoeken. Ik kwam er niet goed uit. Toen ik na mijn 'weekje op de grond' dacht dat ik eruit was, bleek ik toch het wow-gevoel te missen. Daarbij kwam dat ik een rand om de quilt had gemaakt terwijl Johan, voor wie de quilt is, zich nog nooit in een hokje heeft laten stoppen. De rand moest dus open zijn en ruimte bieden. Tja, wat je al niet in een quilt wil stoppen. Iemand (niet de eerste de beste quiltster) zei me dat ik waarschijnlijk teveel wilde en wonderbaarlijk lukte het die dag ineens wel toen ik gewoon ging leggen wat ik mooi vond.
Cimg2595
Zowel de cirkels als de doorlopende vorm komt er in terug zodat beide mogelijkheden gebruikt worden. Ik had vierkanten geknipt waarvan ik dacht dat ik ze niet kwijt kon nu ik de cirkels op de punt neerzet. Toch kan ik ze nu aan de buitenrand kwijt. Ik houd wel heel veel driehoeken over. Genoeg voor een klein quiltje denk ik zo. Ik heb namelijk ook veel driehoeken geknipt waar geen ronde vorm ingezet is. Daarvan heb ik er maar weinig gebruikt.
De quilt is nu weer van de grond af. Alle lapjes zijn mooi gestapeld en kunnen in elkaar gezet worden. Overal zitten briefjes opgeplakt en gespeld om vooral niet in de war te raken.
In plaats van op de knietjes op de grond, kan ik nu weer rustig in de stoel gaan zitten. Een aantal cirkels is al aan elkaar genaaid en dat ziet er meteen weer anders uit; mooier. Ik ben heel benieuwd of het resultaat straks naar mijn zin is. Toen ik het over Johan heen drappeerde, vond ik dat het hem prachtig stond ;)
Vorige week ben ik naar de workshop Tesselation geweest. Dat was erg leuk en ook daar ben ik druk mee bezig. Daar vertel ik jullie zo snel mogelijk meer over.
Groetjes Elle

4 opmerkingen:

Josee Kool zei

het ziet er mooi uit. inderdaad moet het wel helemaal goed voelen. aan het werk maar.

wilma zei

Het is inderdaad waar dat je een goed gevoel moet hebben bij je werk. soms kan dat ineens zo zijn. Nou, snel aan het naaien en geniet ervan!!

Annelies vdB zei

Ja, soms kan het even duren voor je de juiste match hebt. Ik vind dat op zich ook wel weer een uitdaging.
Hij wordt mooi !!

Erna Peekel zei

Ziet er geweldig uit.