vrijdag 9 januari 2015

Na ruim anderhalf jaar.......NI

Het is echt waar. Blok 48 van de Nearly Insane, is gemaakt in juni 2013. Ik ben dus gebleven bij blok 49 en ik snap wel waarom ik het even niet zag zitten. Een blok van 108 stukjes. 
Toen ik in mijn laatste blog van vorig jaar meldde dat ik niets aan de NI gedaan had, stelde Yvonne in een reactie op mijn blog voor, om het samen op te pakken en elke maand een blok te maken. Dat is nu precies wat ik nodig heb om de draad weer op te pakken. Als iemand zoiets aan mij voorstelt, dan hoef ik geen moment na te denken en al heel snel ben ik dan aan de gang. Vreemd toch eigenlijk hoe dat werkt. Maar wel leuk. Ik heb vanmiddag via Messenger al foto's naar Yvonne gestuurd dus hopelijk werkt dat voor haar ook en gaat zij ook weer lekker aan de gang met deze oh-zo-gekke quilt.

De patroondeeltjes hebben al die tijd in mijn map gezeten. Vreemd eigenlijk. Deze map heb ik toch wel gebruikt maar blijkbaar heb ik deze kleine papiertjes gewoon gelaten voor wat het was.

Even kijken of het echt van dit blok is..... Ja, het klopt.
Ik zie dat ik in het boek heb geschreven, dat ik de driehoekjes van het middendeel, allemaal even groot ga maken. "Dat zijn ze toch al", hoor ik je denken. 
Nou nee. Dat waren ze niet maar dat zijn ze nu wel. Ik heb met de geodriehoek gemeten hoe groot de ruimte was tussen de lange dunne baantjes in en heb die afstand netjes door 6 gedeeld. 

Het zoeken naar stofjes en het tekenen en knippen van alle stukjes kon beginnen. De uitgeknipte stukjes werden op een stukje flaneldoek gelegd zodat ik kan zien waar alles hoort en hoe het wordt. Als ik het totaal nu bekijk, dan ben ik niet echt enthousiast, maar ik weet dat het blok er totaal anders uit komt te zien wanneer het in elkaar genaaid is. Ik heb er dus vertrouwen in en twijfel slechts een klein beetje over de lichtste stukjes. Ik gebruik eigenlijk geen lichte stofjes in deze quilt, slechts heel sporadisch. We zullen zien of ik hier goed aan doe. 
Hopelijk kan ik het in elkaar genaaide blok snel laten zien.

Groetjes Elle

1 opmerking:

Ans zei

Wat leuk Elle, ik ben ook al jaren met de NI bezig. Ik neem het altijd mee naar de Bee, en werk alleen daar aan de NI. Ik ben nu op de helft van de quilt. Zo'n blokje met heel veel stukjes, daar ben ik soms maanden aan bezig.