maandag 27 februari 2012

Creatief schrijven

Momenteel volg ik een cursus creatief schrijven. Elke dinsdagavond zijn we met een aantal dames en 1 heer bezig met teksten, gedichten, woorden etc. Leuk om te doen. We hebben een project gedaan samen met een fotogroep. Wij maakten teksten rondom het thema Verborgen Breda en zij maakten foto's. Vervolgens kregen zij onze teksten en wij hun foto's en maakten zij foto's bij onze teksten en wij teksten bij hun foto's. Is dat nog te volgen? Ieder van ons schreef dus twee teksten die in een digiboekje zijn geplaatst. De resultaten van dit project vind je onder deze link.

zondag 19 februari 2012

Een prachtige SBS

Eindelijk kon ik weer eens bij de bee zijn van quiltgroep Boeimeer in Breda. Het was fijn om er weer eens te zijn en mee te doen in de gezelligheid aldaar.
We hebben in steunpunt Boeimeer een heerlijk grote ruimte waar we zoveel tafels kunnen neerzetten als we willen. We hadden er dit keer heel wat nodig want Michi wilde haar SBS gaan sandwichen.
Eerst maar eens een indruk van deze prachtige quilt in herfsttinten.Elk blok is prachtig. Wat een afwisseling en wat veel technieken.

Van dichtbij, van veraf, het maakt niet uit, hij is echt heel erg mooi.

Omdat de quilt zo groot is en op de tafels lag, konden we niet bij het middenstuk komen zonder op de tafel te klimmen. Die eer was natuurlijk voor Michi zelf. Op elk hoekpunt werd een veiligheidsspeldje gestoken. Dat ging heel vlug.

En vele handen maken licht werk. Mensen genoeg die vooroverliggend op de quilt, de vele speldjes vastmaakten. Tenslotte werd de buitenrand nog netjes vast geregen zodat de voering en de rafels allemaal netjes ingepakt zitten. Michi kan aan de volgende mooie taak beginnen; het quilten van haar SBS. 

Groetjes Elle

woensdag 8 februari 2012

Twee quilts

Hier hangen twee quilts over de stoel. Een eenvoudige, machinegemaakte babyquilt waarvan ik het eindresultaat heel leuk vind. En de vingerhoedjesquilt, een traaglopend handmatig project dat weer eens tevoorschijn is gehaald.

De speeldeken in zijn geheel. Hij is lekker dik geworden door een laag katoenen vulling en een dikke fiberfill daar bovenop. De deken is in grote blokken doorgestikt zodat hij lekker dik blijft.

Heerlijke kleurtjes, daar kun je zo het voorjaar mee in.

Ook mijn vingerhoedjesquilt is een echte voorjaarsquilt, ik houd nu eenmaal het meest van lentekleuren. Die kunnen zacht, pastelachtig zijn of helder en uitgesproken zoals in de speeldeken hierboven. Het geelgroen, geel, groen, oranje zijn kleuren die je bij mij vaak terug ziet.
Ik heb drie rijen uitgelegd voor de vingerhoedjesquilt. Daarmee is het blik weer leeg. Als deze drie rijen eraan zitten, dan is mijn quilt 10 cm langer geworden en mag ik al mijn lapjes tevoorschijn gaan halen om een nieuwe voorraad te gaan tekenen en knippen. 

Groetjes Elle