zaterdag 23 juli 2011

In Engeland

We zijn alweer bijna twee weken onderweg en op quiltgebied hebben we het hoogtepunt zeker wel gehad; Vorige week hebben we namelijk 'Cowslip Workshops' in Launceston bezocht. Enige maanden geleden stond in de Quiltmania een artikel over dit ontzettend leuke adres en dat heb ik toen meteen genoteerd. Ik wist toen nog niet of we daar in de buurt zouden komen. Ons tweede vakantie-adres bleek echter op een half uur rijden te liggen.
Dit is een adresje waar je nooit toevallig bij uit zou komen want het ligt erg afgelegen. Toch reden we met drie auto's achter elkaar het zandpadje op dat naar de winkel en tearoom zou leiden, er waren dus duidelijk meer mensen die van het bestaan op de hoogte waren. Toen we de tearoom binnenstapten zagen we dit:
P1010140
Dat beloofde veel goeds! We bestelden wat lekkers en ik genoot ondertussen ontzettend van het moois om ons heen.
P1010136
De baquette Bacon, lettuce, tomato ofwel BLT, de scones, de Jack Potato ... we lieten het ons allemaal goed smaken. Zie je het servies hierboven? Het is het eigen servies van Cowslip Workshops, erg leuk!
P1010137
Na de lunch was het dan toch tijd om de winkel te gaan bezoeken. Daarvoor moesten we de tearoom uit en door de regen naar de volgende 'stal' op het erf. Een leuke blokhut vol met bloemen bleek de winkel te zijn. Eenmaal binnen bleek het een eldorado voor quilters te zijn. Kom maar kijken:
P1010152
Lapjes, bandjes, kantjes, pakketjes, er was vanalles te vinden. Overal stonden gezellig gevulde manden met de heerlijkste quiltspulletjes. Ook serviesgoed was er in vele soorten en maten te verkrijgen:
P1010158
Hoewel ik geen echt doel voor ogen had, groeide het stapeltje fatquartertjes al gauw uit tot een stapel. Met 14 lapjes in totaal kwam ik bij de kassa terecht. Met mijn waardevolle tasje liep ik de winkel uit waar ik door mijn DH op de foto werd gezet:
P1010170
Zijn jullie benieuwd wat er in het tasje zit? Ik zal het even laten zien:
P1010173
Het viel mezelf op dat het voornamelijk zachte kleurtjes zijn en dat er veel blauw in zit. Het meest rechter stofje kan ik gebruiken bij mijn Engelse bloemetjes. 
Inmiddels was het opgehouden met regenen zodat we nog konden genieten van de prachtige tuin die achter het theehuisje lag:
P1010143
Voorbij het prieeltje was het uitzicht helemaal geweldig, je zou toch zo'n uitzicht hebben vanuit je tuin:
P1010148
Zucht, wat was dit een geweldig bezoek: de tearoom, de winkel, het uitzicht, de bloemen, de gezelligheid en niet te vergeten de lapjes. Het was een heerlijk dagje uit. 
Met de Engelse bloemenquilt gaat het ook goed, daarover een andere keer meer.
Groetjes Elle

zaterdag 9 juli 2011

Vakantievoorbereidingen

Ook hier in het zuiden, is de vakantie begonnen. De oudste zoon is gisteren gelijk naar een vriend in België vertrokken en de jongste zoon doet het heerlijk rustig aan. De voorbereidingen voor de Engelandreis worden getroffen en mijn quiltspulletjes liggen al klaar. Ik had al een beginnetje gemaakt met mijn vakantieproject en voordat ik het wist, waren de eerste 20 bloemen klaar.CIMG4664
De andere lapjes moeten toch echt wachten totdat we in Engeland zijn, dat duurt gelukkig niet meer zo lang. Mijn ouders komen vakantie houden in ons huis zodat ze vanaf hier mooie fietstochten kunnen maken. Goed geregeld dus.
Fijn weekend allemaal.
Groeten Elle


vrijdag 8 juli 2011

...en dat is twee....

Het tweede hoekblok voor de Meadow Breeze is zojuist af gekomen. Gisteren tijdens een heel gezellige bee heb ik het begin gemaakt en vanmiddag heb ik hem afgemaakt. Zoveel werk was het niet.
CIMG4661
Nog twee hoeken te gaan. 
Fijn weekend!
Elle

donderdag 7 juli 2011

De eerste hoek voor de Meadow Breeze is klaar. Zometeen ga ik naar de bee en daar maak ik een begin met de tweede hoek.
CIMG4660
Zelfs de kleine stipjes heb ik met een heel klein kartonnetje gemaakt; wat een gefriemel. Met een dubbele quiltdraad heb ik de lijntje geborduurd maar of ik daar nu zo blij mee ben?? 
Een fijne dag!
Groetjes Elle

En dat is één.....

De eerste hoek voor de Meadow Breeze is klaar. Zometeen ga ik naar de bee en daar maak ik een begin met de tweede hoek.

CIMG4660

Zelfs de kleine stipjes heb ik met een heel klein kartonnetje gemaakt; wat een gefriemel. Met een dubbele quiltdraad heb ik de lijntje geborduurd maar of ik daar nu zo blij mee ben?? 

Een fijne dag!

Groetjes Elle

dinsdag 5 juli 2011

Oranje bloemetjes

Enige maanden geleden begon ik enthousiast aan de Meadow Breeze. Een patroon van Pat Sloane dat ze als 'free bom' de wereld in 'gooide'. Nog steeds ben ik enthousiast maar toch heeft hij een behoorlijk poosje stil gelegen. CIMG4656
Het appliqueren is veel werk en het patroon is niet echt bedacht voor hand-appliqueren. Zelf heeft Pat met de machine gewerkt. Ook heeft ze sommige dingen gewoon niet handig gedaan. Zo moet je twee delen aan elkaar zetten om op te appliqueren terwijl dat ook 1 deel had kunnen zijn.  Het had echt wat moeite bespaard met het appliqueren, het is gewoon niet prettig om over naden heen te appliqueren. De gebogen stengels van de bloemen in de rand, bestaan uit 4 deeltjes terwijl dat net zo goed 1 deel had kunnen zijn. Natuurlijk had ik deze dingen zelf kunnen voorzien en aan kunnen passen. Volgende keer nog beter de beschrijving bestuderen voordat ik de schaar in de stof zet.  
Nu stop ik met klagen en zal ik wat laten zien.CIMG4654
De afgelopen week is er flink aan gewerkt en nu is de quilt ver klaar.  Ik heb het grootste deel met revèrs-applique gedaan. (Ik denk tenminste dat het zo heet: Het patroontje teken ik op de goede kant van de stof, ik maak kleine knipjes in de stof tot aan de getekende lijn en vervolgens naai ik de appliquatie vast, waarbij ik steeds een stukje van de naad naar binnen vouw). De laatste dagen heb ik nog vele kleine rondjes geappliqueerd en dat heb ik gedaan met een kartonnetje erin. De rondjes lieten zich op deze manier veel sneller verwerken en dat was wel prettig. De achterkantstof knip ik steeds weg en het kartonnetje laat zich er dan makkelijk uit wippen.
Nu alle rondjes zijn geappliqueerd, moet ik de vier hoekstukken nog maken. Ook dat zijn appliquaties, nu op de lichte ondergrondstof.
CIMG4653
Op de foto hierboven heb ik de vier lichte hoekstukken er even bij gelegd. Daarop moeten de vier laatste appliquaties komen. Die zien er zo uit:
CIMG4657
De patroondeeltjes zijn al geknipt, nu nog de juiste stofjes erbij zoeken. 
Hè, het gaat weer helemaal lekker met het quilten. Verschillende projecten zijn weer wat verder gekomen en ik vind het allemaal even leuk worden. Heerlijk om met de vele, vrolijk gekleurde lapjes te werken. Zo is het zomer buiten- en binnenshuis.
Groetjes Elle

zondag 3 juli 2011

Goed op weg

Onze eerste goede-doelenquilt is bijna af. De boeimeerquilters uit Breda hebben de afgelopen weken aardig doorgewerkt. Toen de top klaar was hebben we met een aantal dames de drie lagen op elkaar geregen en Alma nam de quilt als eerste mee naar huis om te quilten. Donderdag bracht ze de quilt weer mee naar de bee en deze keer nam Hannie hem mee naar huis om verder te gaan met het quiltwerk. Gelukkig dacht ik ditmaal wel aan mijn fototoestel:
CIMG4651
Nu blijkt dat iedereen zich in eerste instantie afvroeg, of het wel wat zou worden met al die felgekleurde stroken, maar met het eindresultaat is iedereen blij. Een leuke, vrolijke kinderquilt.
Alma had nog veel reststofjes thuis en zij besloot dat dit ook een quilt kon worden voor het goede doel. Ze bracht de top mee en wederom ging een aantal dames aan het rijgen, een gezellig werkje, zo gezusterlijk naast (en soms over en onder) elkaar.
CIMG4647
(Rechts op de foto zie je Alma, de maakster van de top)
De quilt is echt een kijkplaatje. Zoveel verschillende stofjes. 
CIMG4644
De quilt zal op de machine worden gequilt door Leta (rechts achter op de foto). Als deze quilt klaar is, mag hij samen met de paarse naar Peru. 
Het is echt heel gezellig en leuk om zo samen te werken aan een quilt. Het rijgen is een fluitje van een cent wanneer je dat met z'n zessen doet. 
Ook in de vakantieperiode blijven we gewoon bij elkaar komen en ook jij bent nog steeds welkom.
Groetjes Elle

vrijdag 1 juli 2011

Verweerde bloemen

"Verweerde bloemen? Wat is dat nou weer voor titel. Klinkt niet echt leuk." zo zul je denken. Toch is het zo. De bloemen op de buitenquilt beginnen aardig te verbleken. Dat mag, dat vind ik helemaal niet erg. Natuurlijk had ik een plekje kunnen kiezen waar de zon wat minder hard op de quilt zou stralen maar juist dit plekje in de zon, vroeg om een vrolijke quilt. Ik dacht immers, dat de plant, die op die plaatst groeide, dood was gegaan. Niets bleek minder waar te zijn, kijk maar:
P1000362
De quilt wordt zo echt een onderdeel van de natuur.
De stukken van de paarse Miss Etam zak zijn bijna wit, toch maar eens gaan klagen in de winkel dat hun zakken niet kleurecht zijn ;) Verder valt het best nog wel mee met het verweren. 
Nee, alle gekheid op een stokje, deze quilt doet het gewoon hartstikke leuk in de tuin en ik ben er superblij mee. Het is bij mij de enige quilt die hangt, binnen hangt er geen één. 
Zijn er eigenlijk mensen die ook een buitenquilt hebben gemaakt?
Ik hoor het graag van je.
Groetjes van Elle