vrijdag 24 december 2010

Fijne Kerstdagen

Ik wens jullie allemaal heel fijne kerstdagen. Heel veel plezier met familie en vrienden. Maak er een mooi feest van. We zien elkaar terug in het nieuwe jaar.
CIMG0266


Het jaar waarin ik van plan ben om de 'zweedse bloemen' af te hebben, ook de 'meadow breeze' zal afgemaakt gaan worden en ik zal een stuk verder komen met de 'nearly insane'. Ook de quilt met de wolvilten bloemen zal gaan vorderen. Meer plannen heb ik nog niet gemaakt maar er komt vast wel weer een leuk project langs. 
Tot snel.
Groeten van Elle

maandag 20 december 2010

Weer eens iets af

De rugbyquilt is af. In al zijn eenvoud is hij helemaal naar mijn zin. Eigenlijk kan ik beter spreken van een rugbydeken want quilten is er niet aan te pas gekomen. Met het naaimachien zijn enkel de naden tussen de blokken doorgestikt, verder niets. 
CIMG4097
Enige tijd geleden had ik al een foto gemaakt van de top, even ter herinnering:
CIMG4009
Hopelijk is het naar de zin van mijn zwager, eerste kerstdag zal ik zien of het in de smaak valt. Nu ligt hier een dik pakket te wachten op zijn eigenaar.
CIMG4099
Nou, er is weer eens een project af, dat is prettig, met de andere projecten schiet het helemaal niets op. Wie weet komt het er in de kerstvakantie wel weer van. 
Groetjes Elle

woensdag 15 december 2010

Hier wordt hard gewerkt.

De hele dag staat sky-radio hier al aan. Het ene kerstliedje na het andere. Als je nog niet in kerstsfeer bent, dan is dit een heel goede manier om erin te komen. Heerlijke muziek. Ondertussen werk in aan de rugbyquilt. De loodzware top is op de achterkant genaaid. Dat had nog wel wat voeten in aarde want de tricotstoffen willen allen meer ruimte innemen dan ze is toebedeeld dus alles moest met zachte hand een beetje naar elkaar toe gestreken worden. Toen dat gebeurd was, kon de fiberfill erop die ik helaas toch weer net iets te krap gekocht had waardoor het passen en meten was. Ik kwam er tenslotte toch niet onderuit om er 1 puntje aan vast te moeten naaien. Nu heb ik hem gekeerd en is het nog een kwestie van de randen en naden doorstikken. Toch zal dit ook nog menig uurtje kosten, denk ik zo. 
Ondertussen wordt hier door de jongste DS hard gewerkt aan het kerstdorp. In het weekend was de basis gelegd met kartonnen dozen en papier machée.
CIMG4064
Nu moest er nog verlichting aangelegd worden in het dorp en er moest nog wat sneeuw vallen. Dat is inmiddels ook gebeurd.
CIMG4084
In de skilodge is het een gezellige boel en de kinderen in het schooltje zijn nog hard aan het werk zo te zien, alle lichtjes branden er nog.
CIMG4096

Een enkeling is al van de skihelling aan het afdalen. In de kerk wordt hard gerepeteerd voor de nachtmis. Het meertje is al dichtgevroren maar de waterval die klatert nog.  Het ziet er allemaal prachtig uit. 
Ook al mijn 14 kerstgroepjes zijn uitgestald. Op sinterklaasavond kreeg ik nog één. Zo leuk om ze weer terug te zien na een jaar.  2 jaar geleden liet ik ze zien in dit blog.
CIMG4066
De kerstboom staat ook weer prachtig dit jaar. Het lukt ons maar niet om een klein formaat te kopen, hij is gewoon weer van de vloer tot aan het plafond. En dat voor 5 euro, hier vlakbij in Prinsenbeek. Je kunt je boom zelf aanwijzen en dan wordt hij afgezaagd, maar er staan er ook al genoeg klaar. Het is wel jammer dat een rij lichtjes het begaf toen de boom een dag stond. Eens kijken of ik daar nog wat aan kan doen.
Groetjes Elle

vrijdag 10 december 2010

Dagje ontwerpen.

Gisteren was het dan 9 december. Deze datum stond al heel lang in mijn agenda omcirkeld. Daarbij stond geschreven; Workshop Design, Jacqueline de Jonge.
In 2009 zag ik op het OEQC haar werk voor het eerst en ik kwam niet uitgekeken. Jacqueline is momenteel veel in het buitenland voor workshops en ik was dan ook blij verrast dat het Quiltshop Leur gelukt was om een workshop met haar te plannen.
De ontwerpen van Jacqueline fascineren me,vanaf het moment dat ik ze voor het eerst zag in Veldhoven. Ik kan er naar blijven kijken om er achter te komen hoe haar patronen in elkaar zitten en wat ze nu precies heeft gedaan. Nou, dat laatste, dat vertelde ze gisteren haarfijn met de bedoeling dat ze anderen inspireert om zelf te gaan ontwerpen. 
Jacqueline gaat uit van een raster waarin ze een (deel van een) cirkel tekent waar ze vervolgens een ster in tekent of een flying geese. Vervolgens laat ze de gansjes overvliegen naar de volgende cirkel en zo ontstaat er een geweldige dynamiek in haar quilts. Als je daarbij optelt dat Jacqueline een geweldig kleurgevoel heeft ontwikkeld dan is de optelsom een meer dan prachtige quilt. 
Zover kwam het gisteren met ons niet hoor. De ochtend besteedden we aan het tekenen van een vierkant van 40 x40 waarin we een kwartcirkel tekenden met een ster en een flying geese (ronde).
CIMG4061
In de middag gingen we deze flying geese uitvoeren in stof. Ik ben niet zo bekend met paperpiecing en dat was wel even wennen, menig naadje moest ik loshalen omdat ik toch ergens een stukje tekort kwam. Toch schoot het lekker op.
CIMG4062
Ik heb zeker veel zin er verder mee te gaan. Deze stofjes vind ik ook weer zo heerlijk om mee te werken. Je krijgt toch gewoon zin in het quilten als je zo'n stapeltje voor je hebt liggen? 
CIMG4063
Het was heerlijk om weer eens een hele dag met het quilten bezig te zijn. Gewoon gezellig met 10 anderen die het net zo leuk vinden en net zo enthousiast kunnen zijn over een mooi lapje of een leuk patroon. 
Groetjes Elle